Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Coman de la ANPDCA spune că Avocatul Copilului are capacitatea de a trage o instituţie de mânecă să-şi facă treaba

avertisment

Preşedintele Autorităţii Naţionale Pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), Gabriela Coman, a declarat joi că Avocatul Copilului are capacitatea de "a trage" o instituţie "de mânecă" pentru a-şi face treaba, deoarece este independentă de administraţiile centrale şi de prestatorii de servicii.

"Este o instituţie separată de celelalte, independentă de celelalte, adică independentă de cel care a făcut politica de la centru şi de cel care e prestator de servicii şi fiind independentă are capacitatea de a trage pe cineva într-adevăr de mânecă să-şi facă treaba, inclusiv o instituţie (...) Avocatul Copilului este o instituţie independentă pe de o parte de instituţiile care fac politicile, adică de administraţiile centrale (...) şi independentă de cei care prestează anumite servicii pentru copii, adică organizaţii neguvernamentale sau servicii la nivel local. Fiind independentă, are capacitatea de a analiza în profunzime sesizările pe care copiii le vor adresa acestei instituţii vizavi de drepturile care le sunt încălcate de alte instituţii ale statului", a spus Coman, la o dezbatere despre proiectul de lege prin care se înfiinţează Avocatului Copilului, aflat în discuţie în Parlament, conform Agerpres.

Ea a precizat că AP va primi sesizări pe care copiii sau reprezentanţi legali ai acestora le adresează vizavi de felul în care una dintre instituţii nu a făcut ceea ce trebuia prin lege.

Ramona Chirilă Lohan, consilier de stat în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a declarat că premierul Mihai Tudose consideră că toţi copiii trebuie să aibă acces la educaţie şi sănătate de calitate, să aibă drepturile respectate şi garantate.

Ea a menţionat că, în urma creării Avocatului Copilului, problematica drepturilor copilului va fi monitorizată îndeaproape şi de sine stătător. Preşedintele executiv al organizaţiei Salvaţi Copiii, Gabriela Alexandrescu, a spus că, prin adoptarea proiectului de lege de modificare şi completarea a Legii 35/1997, legea de organizare şi funcţionare a instituţiei Avocatului Poporului, România poate deveni până la sfârşitul anului cea de a treizeci şi şasea ţară europeană care va avea o instituţie independentă sau un departament de promovare şi protecţie a drepturilor copilului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.