Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Coman, numită secretar de stat la ANPDCA

palat victoria guvern

Decizia de numire a fost semnata la propunerea ministrului Muncii.

În acelasi timp, ca efect al legii de desfiintare a Oficului Român pentru Adoptii, prin decizie a premierului s-a constatat încetarea mandatului lui Bogdan Panait la conducerea acestei institutii.

Gabriela Coman lucreaza în domeniul protectia copilului din 1992 si a mai fost secretar de stat la Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului si Adoptie (ANPCA) în perioada iunie 2001 - decembrie 2004, atunci când a fost elaborata si aprobata Legea 272/2004 privind protectia drepturilor copilului.

Anterior, în perioada martie 1992 - martie 1993, a fost expert în Comitetul de Sprijinire a institutiilor pentru Ocrotirea Copilului din cadrul Guvernului, din 1993 pâna în 1997 a fost expert si coordonator de proiect în cadrul Comitetului National pentru Protectia Copilului, iar din 1997 pâna în 2000 a ocupat functia de sef Serviciu Strategii, Programe în cadrul Departamentului pentru Protectia Copilului.

Din ianuarie 2001 pâna în iunie 2001, când a fost numita secretar de stat al ANPCA, Gabriela Coman a ocupat functia de secretar general la aceeasi institutie.

Din 2004, dupa mandatul la ANPCA, a fost lucrat ca si consultant international pentru Unicef România, Unicef Serbia si Unicef Moldova, a fost manager de proiect în cadrul proiectului "Îmbunatatirea Eficacitatii organizationale a sistemului de protectie a copilului în România", implementat de Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice în parteneriat cu Fundatia SERA România.

De asemenea, din 2007 este director executiv al Centrului Român pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual, iar din 2013 presedintele Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copil.

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie va functiona cu 69 de posturi - 32 preluate de la ORA si 37 de la Directia pentru Protectia Copilului din MMFPSPV- si va avea un corp de control si un consiliu de coordonare format din reprezentanti ai mai multor ministere.

Guvernul a aprobat, în 16 aprilie, Hotarârea de Guvern privind organizarea si functionarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Drepturilor Copilului si Adoptie (ANPDCA), institutie care va avea maximum 69 de posturi, plus secretar de stat.

Documentul aprobat de Guvern prevede ca Autoritatea preia 37 de posturi din aparatul propriu al Ministerului Muncii, Familiei,Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV), aferente Directiei Protectia Copilului, si 32 de posturi ale Oficiului Român pentru Adoptii (ORA).

mediafax.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.