Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea a majorat cu 50% norma de hrană în spitalele din subordine: Ele vor fi verificate de Corpul de control

firea

Primăria Capitalei a majorat cu 50 la sută norma de hrană pentru cele 19 spitale din subordinea municipalităţii, printr-un proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB). Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că a stabilit ca toate aceste spitale să fie verificate de Corpul de control, pentru a nu mai exista situaţiile în care unii angajaţi furau alimente.

"Este o situaţie pe care o recunoaştem cu toţii - în spital, în general mâncarea este puţină şi de proastă calitate. Ne-am gândit să creştem şi această sumă pentru moment cu 50 la sută, pe lângă bugetul mare pe care îl alocăm în acest an pentru spitale”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea, la începutul şedinţei de Consiliu.

Citește și: Dezastru pentru Raiffeisen: Amendă uriașă pentru practici incorecte

Ea a susţinut că este "un început pentru ca alimentaţia din spitale să fie adecvată".

"Am stabilit ca toate aceste spitale să fie controlate de Corpul de control pentru a nu mai exista situaţii în care unii angajaţi furau alimente", a mai spus Gabriela Firea.

Citește și: Hagi, atac nemilos la ”CEI DE SUS”: “Suntem niște gâze! Oamenii de sus impart România cum vor”

Potrivit proiectului de hotărâre, în prezent valoarea maximă a hranei zilnice pentru un pacient este cuprinsă între 7 şi 19,4 de lei, în funcţie de modul de spitalizare şi de afecţiuni.

Astfel, la Spitalul Gomoiu, norma de hrană pe zi pentru pacienţii cu vârsta mai mică de 3 ani creşte de la 10 lei la 15 lei, iar pentru cei cu vârste între 3 şi 18 ani, creşte de la 12 lei la 18 lei, la Maternitatea Filantropia pentru gravide sau lăuze, norma de hrană va creşte în medie de la 15 lei la 22,5 lei, la fel şi la pacienţii cu diabet de la Spitalul Sf. Maria şi pentru pacienţii cu hepatită sau afecţiuni oncologice trataţi la Spitalele Carol Davila, Cantacuzino sau Victor Babeş. Pentru pacienţii de la Spitalul Foişor, care au probleme ortopedice, valoarea normei de hrană creşte de la 10 la 15 lei, iar la Spitalul Victor Babeş, pentru unele categorii de bolnavi cu afecţiuni mai grave, precum TBC, HIV, SIDA, norma de hrană creşte de la 16 la 24 de lei.

Citește și: Un gigant din România face concedieri în masă: Sute de oameni dați afară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.