Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea a revenit în ring: replică ACIDĂ la acuzațiile PNL

Gabriela Firea

Primarul Gabriela Firea spune, după ce liderul interimar al PNL București Violeta Alexandru a anunțat că a sesizat Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile efectuate de către companiile Primăriei Capitalei, că toate companiile municipale și-au demonstrat corectitudinea în urma controalelor, informează MEDIAFAX.

“Companiile municipale și-au demonstrat corectitudinea, de fiecare dată, după nenumărate controale realizate de instituții ale statului cu atribuții de acest fel – de la Curtea de Conturi la ANAF sau Ministerul de Finanțe. Este normal ca aceste instituții să-și facă treaba și să verifice activitatea companiilor, dar este la fel de normal să spunem și că rezultatele au fost întotdeauna bune. Rapoartele acestor instituții au fost favorabile atât în ceea ce privește desfășurarea activității companiilor, cât și respectarea prevederilor legale incidente”, a explicat Gabriela Firea, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Codrin Ștefănescu a IZBUCNIT pe Raportul GRECO: 'Concluzie ilogică și bizară. Bine că nu ne cer să ne desființăm'

Primarul Capitalei precizează că primește, pe tema companiilor municipale, „atacuri gratuite”.

„Nu voi înceta să reamintesc câteva lucruri esențiale care definesc activitatea holdingului municipal: companiile au fost înființate după un model care funcționează deja cu bune rezultate în multe capitale europene și în multe municipii și orașe din România, după aceeași legislație că în toată țara. (...) PNL București, ca și USR, vine din nou cu găselnița atacurilor, plângerilor și reclamațiilor, ca de fiecare dată când începem să mișcăm lucrurile în domenii cu probleme grave ale Capitalei, vechi, unele, de peste 30 de ani. Ei uită acum că au condus catastrofal atâta vreme Consiliul General sau instituții publice din București – cum este cazul RADET-ului, unde au deținut controlul timp de 10 ani, cu rezultatele pe care le știm cu toții”, a mai spus Gabriela Firea.

Citește și: Klaus Iohannis despre organizarea alegerilor prezidențiale împreună cu referendumul - Putem fără niciun fel de problemă

Precizările vin după ce preşedintele PNL Bucureşti, Violeta Alexandru, a anunţat, miercuri, că a sesizat Curtea de Conturi cu privire la cheltuielile efectuate de către companiile Primăriei Capitalei după ce instanţa a hotărât anularea hotărârilor de înfiinţare.

Pe 26 iunie 2019, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a votat bugetele a 18 Companii Municipale, iar suma totală se ridică la aproximativ 1 miliard de lei. Decizia a fost luată în condiţiile în care deciziile de înfiinţare a acestor companii au fost declarate ilegale de către Curtea de Apel Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.