Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, acuzaţii grave la adresa lui Nicuşor Dan: Chiar înainte de redeschiderea şcolilor, a ordonat oprirea transportului scolar asigurat de STB

Inquam Photos
Nicusor Dan Gabriela Firea combo

Gabriela Firea a declarat că Nicuşor Dan a ordonat oprirea transportului şcolar asigurat de STB, propunere pe care a făcut-o pe vremea când era primar şi care fost aprobată prin votul consilierilor generali ai PSD. Ea a adăugat că primarul general a dispus ca anunţul să fie făcut printr-o decizie a Asociaţiei pentru dezvoltare şi transport al cărei preşedinte este tot Nicuşor Dan.

„Luni începe şcoală fizic, în sfârşit! A confirmat şi K. Iohannis. Ce s-a gândit noul primar al Capitalei? Să 'dea o mână de ajutor' familiilor din Bucureşti şi Ilfov. Aşa că a ordonat oprirea transportului şcolar, asigurat de STB la propunerea mea că primar, şi prin votul consilierilor generali social-democraţi. Da, da, este incredibil! Dar cât se poate de real!

În plus, ca un laş, nu-şi asumă decizia cruntă luată de el personal-sunt martori din primărie şi STB -, aşa că a dispus că anunţul să fie făcut, chipurile, că o decizie a Asociaţiei de dezvoltare pentru transport. Adică, îi jigneşte încă o dată pe cetăţeni! Şi asta pentru că el, chiar el este Preşedintele Asociaţiei de dezvoltare-ca primar general.

Mai mult, o astfel de hotărâre trebuia luată de către Comitelul Director şi AGA, adică ar fi trebuit să voteze, alături de primarul Capitalei, şi preşedintele CJ Ilfov, şi cei 40 de primari ai oraşelor şi comunelor din Ilfov. Votul primarului general este hotărâtor, deoarece STB suportă 90% din costul transportului public în regiunea Bucureşti-Ilfov. Degeaba s-a ascuns sub semnătura conducerii ADI-ului de transport!

Este de notorietate că primarul general are un vot de aur în Consiliul Director. Vot de aur pe care eu l-am folosit pentru a ajuta elevii iar Nicuşor Dan îl foloseşte împotriva copiilor, a părinţilor lor şi a familiilor din care provin. Plus o nouă sursă de aglomerare a traficului rutier în zona şcolilor.

După ce a blocat construirea Spitalului Metropolitan, a Pasajului Doamna Ghica, a lucrărilor din Prelungirea Ghencea, noul primar al Dreptei Unite se răzbună şi pe copii. Asta este 'noul Bucureşti' clamat în campanie! Asta înseamnă «modernizarea» Bucureştiului promisă!”, a scris Gabriela Firea marţi pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că începând de luni, 8 februarie, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală, dar că vor fi scenarii diferenţiate în funcţie de numărul de îmbolnăviri de COVID-19 din fiecare localitate. El a precizat că nu am scăpat de pandemie şi că este nevoie să continuăm să fim responsabili, dar putem constata că în ultimele săptămâni incidenţa bolii s-a redus un pic.

„În unanimitate am decis ca începând de luni, când începe semestrul ll, majoritatea copiilor merg fizic la şcoală. Evident însă că trebuie să respectăm şi situaţia din fiecare localitate şi pentru fiecare şcoală trebuie luate măsuri foarte stricte, fiindcă noi ne dorim ca şcoala să se desfăşoare în condiţii sigure şi pentru copii, şi pentru dascăli. În localităţile în care sunt puţine cazuri de COVID-19, în aşa-numitul scenariu verde, toţi copiii merg fizic la şcoală: şi grădiniţă, şi ciclu primar, gimnaziu şi liceu. În localităţile în care sunt ceva mai multe cazuri, aşa-numitul scenariu galben, acolo copiii de grădiniţă merg fizic la grădiniţă, clasele I-IV merg la şcoală şi din ciclul secundar merg doar copiii din clasa a VIII-a fizic la şcoală, fiindcă ei se pregătesc de examen, iar din liceu merg tinerii din clasa a XII-a care se pregătesc de Bacalaureat. În localităţile în care, din păcate, sunt destul de multe cazuri, care sunt în aşa-numitul scenariu roşu, merg fizic doar copiii la grădiniţă şi clasele I-IV la şcoală, restul făcând şcoala online. Deci în scenariul roşu merg cei mici fizic, iar clasele de la V până la a XII-a fac şcoala online. Iar în localităţile unde incidenţa e mai mare, localităţi care intră în carantină, în mod natural toată lumea stă acasă. Deci pe scurt, grădiniţele şi clasele I –IV vor funcţiona fizic peste tot, mai puţin localităţile care intră în carantină. Acolo unde sunt puţine cazuri de COVID-19 toţii copiii merg la şcoală, unde sunt ceva mai multe merg la şcoală cei mici şi clasele VIII-XII, iar unde sunt destul de multe cazuri, înainte să intre în carantină, merg doar cei mici grădiniţă, clasele I-IV, restul făcând şcoală online”, a anunţat şeful statului, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.