Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea anunță noi măsuri: Bancă de alimente, locuri noi de cazare, spălătorii sociale

gabriela firea dezvelire bust

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, dorește amenajarea unei bănci de alimente pentru persoanele nevoiașe, suplimentarea locurilor de cazare pentru persoanele fără adăpost pe durata iernii, dar și extinderea rețelei de spălătorii sociale în toate sectoarele, informează PMB într-un comunicat transmis redacției STIRIPESURSE.RO.

Toate aceste aspecte au fost analizate, vineri, în cadrul unei întâlniri dintre primarul general și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială.

Citește și: SCANDAL SEXUAL în învățământ: O profesoară a fost filmată, de un elev, cu un alt elev în pat / FOTO

Bucureștiul este singura capitală europeană fără o bancă de alimente pentru preluarea, depozitarea, prelucrarea și distribuirea alimentelor oferite de producători și marile lanțuri de retail categoriilor de persoane nevoiașe, precizează sursa citată.

"Sunt foarte determinată să punem bazele proiectului băncii de alimente, pentru că reprezintă o componentă firească a procesului de prevenire a risipei alimentare. De fapt, am fost foarte interesată de combaterea acestui fenomen, încă de când s-a dezbătut proiectul de lege privind limitarea risipei alimentare în Senat, proiect pe care l-am și votat", a afirmat primarul general, citată în comunicat.

Citește și: Dedesubturile numirii Madalinei Puscalau in functia de purtator de cuvant la Cotroceni! Fosta prezentatoare tv a ajuns la Klaus Iohannis prin…

Edilul șef al Capitalei a explicat că s-a identificat o clădire care ar putea găzdui această bancă de alimente și că se dorește accesarea de fonduri europene pentru amenajarea ei.

În ce privește locurile de cazare destinate persoanelor fără adăpost, DGASMB are în prezent la dispoziție 700 de locuri, în contextul în care, în ultimii ani, numărul celor care au nevoie de găzduire în sezonul rece a crescut semnificativ (56% dintre aceștia provenind din alte județe).

Citește și: Care sunt cele 3 variante de ministru de interne

"Ca o soluție temporară, pentru această iarnă, se va supune votului consilierilor generali posibilitatea achiziționării sau închirierii unor containere pentru suplimentarea locurilor, urmând ca anul viitor să se dezvolte și alte centre pentru persoanele fără adăpost", a precizat PMB.

În prezent, DGASMB pune la dispoziția categoriilor defavorizate două spălătorii sociale, una în Calea Griviței nr. 216, cu o capacitate de zece mașini de spălat și zece uscătoare, și cea de a doua la OMINIS, în cadrul Complexului de Servicii Sociale, unde sunt zece mașini de spălat. Aceste servicii sunt destinate persoanelor nevoiașe, care nu au posibilitatea să își spele hainele acasă.

Citește și: Elena Băsescu s-a despărțit de soțul ei: Au divorțat la notar

"Aceste facilități trebuie să fie prezente în toate sectoarele Bucureștiului, în special în sectoarele 2, 3, 5 și 6 unde nu există astfel de servicii. Vă rog să identificați în cel mai scurt timp spații corespunzătoare, astfel încât bucureștenii care au nevoie de aceste facilități să poată beneficia de aceste servicii cât mai repede posibil", a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a explicat că un alt proiect pe care actuala administrație dorește să îl dezvolte este cel privitor la construirea de noi creșe.

Citește și: Fiica Andreei Esca se iubește cu băiatul adoptiv al Antoniei și al lui Alex Velea

"Ca primar general și ca mamă, în primul rând, înțeleg foarte bine necesitatea mamelor care doresc să se întoarcă la serviciu, dar care nu au cu cine să își lase copiii. Municipalitatea are în administrare 12 creșe, cu 425 de locuri, dar, având în vedere cererea tot mai mare, acestea au devenit insuficiente. Avem în pregătire alte două creșe, care pot deveni funcționale în maxim șase luni, ambele în sectorul 1, iar în viitorul apropiat vom identifica și alte noi spații care pot găzdui creșe", a spus Firea, conform comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.