Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea anunță o nouă realizare: 'Before and after. Ce am găsit, ce am făcut' / FOTO

Facebook
Gabriela Firea PSD

Primarul Capitalei Gabriela Firea continuă să facă bilanțul lucrărilor de consolidare și punere în siguranță a imobilelor cu risc seismic. Astăzi, primarul anunță că au fost finalizate lucrările de reparații de urgență și restaurare a fațadei fostului Hotel English, din Calea Victoriei nr. 52, cea mai „veche” clădire cu bulină din Capitală. „Această clădire era încadrată în clasa I de risc seismic încă din anul 1995, iar fațada era un adevărat pericol public”, precizează primarul.

Nelu Tătaru anunță LEGE pentru modificarea PREVEDERILOR privind carantinarea și izolarea

„Before and after. Ce am gasit, ce am facut. Încă o clădire istorică a primit haine noi! Am finalizat lucrările de reparații de urgență și restaurare a fațadei fostului Hotel English, din Calea Victoriei nr. 52, cea mai „veche” clădire cu bulină din Capitală. Urmează lucrările în interior, de consolidare a structurii de rezistență.

Această clădire este încadrată în clasa I de risc seismic încă din anul 1995, iar fațada era un adevărat pericol public.

SCURT ISTORIC
Clădirea a fost construită de giuvaergiul vienez Joseph Resch. În 1875, casa a fost vândută lui Grigore Eliade zis Cârciumărescu. Acesta a transformat-o în Hotelul English și tot atunci i-a adăugat Pasajul Englez, legătura între Calea Victoriei și Strada Academiei.

Decorul inițial al casei s-a pierdut în urma refacerilor succesive de-a lungul anilor”, scrie Gabriela Firea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.