Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea anunță un MEGA PROIECT - GRATUITATE la transportul în comun pentru toți bucureștenii

facebook.com
Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, la ședința Consiliului General al Municipiului București, că de anul viitor va veni cu un proiect de hotărâre care va presupune acordarea de gratuitate la transportul public al Societății de Transport București (STB) pentru toți bucureștenii, scrie Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Ce NU trebuie să cureţi niciodată cu bicarbonat de sodiu

„De anul viitor, voi veni cu un proiect care va presupune acordarea de gratuitatea la transportul STB pentru toții bucureștenii (…) Vrem să încurajăm astfel transportul public”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, care a mai precizat că printr-un astfel de proiect vrea să descurajeze transportul cu mașinile personale în oraș.

„În momentul în care avem un parc auto bine dimensionat să putem să acordăm şi această facilitate a gratuităţii, scopul fiind acela de a dimensiona pe cât mai mult posibil prezenţa în trafic a autoturismelor personale şi cetăţenii să aleagă transportul public în comun, dar care să aibă un grad şi confort şi să se desfăşoare aceste clădiri în deplină civilizaţie”, a mai precizat Gabriela Firea.

Declarațiile primarului vin în contextul în care CGMB a votat, miercuri, acordarea de gratuitate la transportul STB pentru toții elevii din Bucuești, precum și pentru un însoțitor pentru fiecare pensionar din București.

Citește și: Victor Ponta a EXPLODAT după lovitura încasată de la PSD: Au acceptat să fie ciuma roșie pentru cei care i-au votat .

„Se acordă gratuitate la transportul public local de călători pentru un însoțitor/călătorie pentru fiecare pensionar cu domiciliul stabil în Municipiul București pe miijloacele de transport public de călători ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza teritorială a Municipiului București. Însoțitorul beneficiază de transport gratuit doar dacă pensionarul pe care îl însoțește are vârsta minim de 63 de ani în cazul femeilor și 65 de ani în cazul bărbaților și deține un card de transport destinat călătoriilor cu însoțitor”, se arată în proiectul aprobat, miercuri, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.