Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, după ce Nicușor Dan le-a declarat război și bolnavilor de cancer: 'O actiune distructivă si fără precedent a Primarului General'

Așa cum STIRIPESURSE.RO titra joi, 24 august, Nicușor Dan le-a declarat război până și bolnavilor de cancer, nu doar din București, ci din toată România. Cezar Irimia, preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer, a vorbit despre opoziția pe care o are Nicușor Dan față de proiectele finanțate prin PNRR în Capitală. Juriștii lui Nicușor Dan refuză deblocarea PUZ-urilor unor obiective strategice, naționale și internaționale, iar finanțările europene pentru Centrul Național de Oncologie de la Fundeni vor fi pierdute. Juriștii lui Nicușor Dan susțin la Curtea de Apel că Institutul Inimii și Centrul Național de Oncologie de la Fundeni nu sunt obiective strategice, de interes național.

Citește și: Nicușor Dan declară război până și bolnavilor de cancer

Gabriela Firea, fost primar al Bucureștiului, consideră că primarul Dan ”pune în pericol sănătatea și siguranța bucureștenilor”.

Trebuie precizat că medicii de la Fundeni salvează mii de vieți anual și alină suferințe nu doar pentru cei care merg la tratament acolo, ci și pentru familiile celor bolnavi.

”De necrezut dar real! Primarul general se rāzbunā pe bolnavi! Nicușor Dan pune în pericol sănătatea și siguranța bucureștenilor! Două spitale importante pentru bucureșteni, cât și pentru zeci de mii de pacienti din toată țara, riscă să piardă banii europeni.

Primarul blochează modernizarea Institutului Clinic Fundeni și a Institutului pentru Boli Cardiovasculare „Prof. dr. CC Iliescu”.

Primarul absent s-a opus solicitării de suspendare provizorie a planului urbanistic zonal al sectorului 2 exclusiv pentru obiective publice de importanță națională și municipală, aflate în diferite stadii procedurale, în cadrul programelor europene PNRR, POR, POIM, PO Transport, PODD, PO Sănătate, AFM, Anghel Saligny etc., sau finanțate prin intermediul CNI și care se află în imposibilitatea respectării graficelor de lucrări si a termenelor asumate.

INSTITUTUL CLINIC FUNDENI are finanțare pentru „construire ansamblu medical nou”, iar INSTITUTUL DE URGENȚĂ PENTRU BOLI CARDIOVASCULARE „PROF. DR. C.C. ILIESCU” pentru construire spital nou și construire Centru de Excelență în Oncologie.

Cele două instituții medicale, vitale pentru zeci de mii de pacienți cu afecțiuni grave, riscă să piardă fondurile europene din cauza ambițiilor personale ale domnului Dan, care fac atât de mult rāu cetatenilor.

O astfel de atitudine afectează grav întregul program de finanțare asumat de Guvern pentru atragerea fondurilor europene.

O actiune distructivā si fără precedent a Primarului General, prin care se solicită oficial Curții de Apel oprirea proiectelor publice și implicit prejudicierea gravă a bugetului consolidat cu peste 8,5 miliarde de lei.

Obiectivele publice de interes național demarate în baza PUZ nu pot fi continuate în lipsa acestuia iar procedurile de realizarea a documentațiilor tehnice în termenele asumate este imposibilă.

În calitatea mea de senator social democrat ales de bucuresteni protestez public alaturi de consilierii generali ai PSD si solicităm primarului general să își schimbe atitudinea față de oameni, mai ales față de pacienții oncologici si cu alte afectiuni grave din toată țara, să nu se mai răzbune pe cetatenii aflați în suferință, în situații de vulnerabilitate si să pună pe primul loc interesul cetățeanului și nu propriul interes.”, transmite Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.