Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, după criticile că trimite 1.000 de pensionari, pe banii Primăriei, în Grecia: 'Ne-am obișnuit să ni se facă dosare la DNA' - VIDEO

facebook.com
Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că trimiterea a 1.000 de bătrâni în Grecia, pe banii municipalității, este legală și a menționat faptul că după fiecare articol de presă „ni se mai face un dosar la DNA”.

„Așa cum știți, orice unitate administrativ-teritorială, deci și Primăria Capitalei, potrivit legii, are responsabilități legale în toate domeniile care vizează viața cetățenilor. Sunt proiecte mari de infrastructură, de mediu, de sănătate și proiecte sociale. Dar, bineînțeles, există și proiectele dedicate tinerilor, studenților, elevilor și seniorilor. Anul acesta, prin instituțiile subordonate, Primăria Capitalei organizează și aceste tipuri de activitați sau tabere tematice, recreative, potrivit legislației. Peste 16.000 de elevi vor merge în aceste tabere prin Proedus și 1.000 de seniori vor merge în tabere prin Centrul de Seniori”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Citește și: Prețurile cresc mai rapid ca niciodată! Românii, sufocați de creșterea alarmantă

Potrivit edilului, procedurile privind acordarea vacanțelor pentru pensioari sunt legale.

„Vă asigur că toate procedurile sunt legale. Sunt convinsă că nu au existat încălcări ale legii achizițiilor publice, și nicio altă procedură nu a fost încălcată. De altfel, noi permanent suntem sub lupă. Foarte bine, e un lucru bun. După fiecare articol de presă ni se mai face un dosar la DNA. Nu este nicio problemă, pentru că ne-am obișnuit. Noi ne bucurăm că se fac atâtea anchete și analize, pentru că nu avem ce să ascundem, activitatea noastră este transparent”, a mai declarat Gabriela Firea.

Citește și: Topul meseriilor cu oameni necalificați

Primăria Capitalei vrea să trimită 1.000 de pensionari în Grecia, într-o tabără de opt zile, toate costurile legate de transport, cazare, masa, excursii turistice și petreceri fiind suportate de către municipalitate. Într-o astfel de tabără pot merge cei care au venit mai mic decât salariul minim. Valoarea totală a proiectului este de aproximativ două milioane de lei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.