Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea i-a fost ghid lui Shinzo Abe, în Grădina Japoneză: Ce asigurări i-a dat premierul Japoniei / FOTO

Shinzo Abe Gabriela Firea

Primarul General, Gabriela Firea, a vizitat astazi, impreuna cu prim-ministrul Japoniei, Shinzo Abe, Gradina Japoneza din parcul Regele Mihai (Herastrau), care a fost reabilitata la sfarsitul anului trecut de Primaria Capitalei, prin ALPAB.

Primarul General, Gabriela Firea, l-a intampinat pe premierului japonez care a dorit sa viziteze gradina din parcul Regele Mihai, explicand ca specialistii Municipalitatii au avut o colaborare exceptionala cu expertii ambasadei Japoniei la Bucuresti care au acordat asistenta tehnica de specialitate in reamenajarea acestei gradini tematice.

Citește și: Angajații unei mari companii din România amenință cu greva! Motivul este unul extrem de serios

Cei doi oficiali au discutat si despre memorandumul semnat de Primaria Capitalei cu firma japoneza Itochu Corporation pentru modernizarea Sistemului Centralizat de Alimentare cu Energie Termică din București, Gabriela Firea multumindu-i astfel premierului pentru faptul ca finanțarea investiției in sistemul de alimentare cu energie termica va fi asigurată dintr-un împrumut acordat de Guvernul Japonez. Premierul Shinzo Abe a dat asigurari ca guvernul pe care il conduce va sprijini proiecte de dezvoltare in Capitala si spera intr-o colaborare viitoare in mai multe domenii de interes pentru Bucuresti, unul din domeniile prioritare fiind asigurarea sigurantei populatiei in domeniul protectiei antiseismice.

Implementarea soluțiilor japoneze va fi analizata atât pentru amplasamentele actualelor CET-uri din București, cât si pentru trei amplasamente noi în zona de nord-est a Capitalei, zonă foarte deficitară din punct de vedere al transportului și distribuției apei fierbinți. Costurile acestui studiu de fezabilitate vor fi suportate dintr-un grant oferit de Guvernul Japoniei (prin Ministerul Economiei, Comertului si Industriei – METI), intermediat de firma Itochu Corporation.

Citește și: Demisie de răsunet în CNA! Care este motivul .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.