Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea îi face praf pe unii dintre primarii PSD de la sectoare: 'Se ocupă cu șușe prin sectoare. E o răutate de nedescris' - VIDEO

facebook.com
Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, îi acuză pe primarii de sectoare „care s-au bucurat” de tăierea bugetului PMB că s-au ocupat de „șușe prin sectoare” și că nu le pasă de soarta bucureștenilor. Firea mai spune că decizia privind tăiarea bugetului PMB este una diabolică.

„Potrivit legislației în vigoare, toate taxele de proprietate, taxele locale, încasate de la bucureșteni pentru case și pentru mașini, merg la sectoare, deci în veniturile sectoarelor. Atunci vom solicita și noi, dacă rămâne bugetul în această formă, să se modifice legea, ca toate aceste venituri din taxele locale să vină într-un procent semnificativ la Primăria Capitalei, care să acopere factura serviciilor publice, servicii care nu sunt un moft, și nu poți să renunți la ele, dar care sunt, cele mai multe dintre ele, cu infrastructură critică. Este un gest inconștient că unii primari de sectoare s-au bucurat că Primăriei Capitalei i se taie bugetul, asta înseamnă că ori nu înțeleg administrație publică locală, ori pur și simplu nu le pasă de soarta bucureștenilor”, a declarat Gabriela Firea, marți, într-o conferință de presă.

Citește și: Mircea Badea reacționează! Ce are de spus după ce a devenit ținta glumelor pe rețelele de socializare

Edilul Capitalei mai spune că acei primari se ocupă de „șușe” prin sectoare.

„Este strigător la cer să vezi doi, trei primari de sectoare, care culmea, au organizat cele mai multe concerte, festivaluri și tot felul de șușe prin sectoare, că postează pe Facebook tot felul de texte prin care spun că este foarte bine că se taie bugetul PMB, că se organizau concerte. Este o răutate de nedescris și o mistificare a adevărului”, a mai declarat primarul general.

Citește și: Scandal uriaș la Exatlon! Dezvăluiri șocante: Câți bani câștigă Faimoșii

Potrivit Gabriela Firea, tăierea bugetului PMB are la bază o decizie politică „diabolică”.

„Suntem la nivelul de a convinge autoritățile că este o mare greșeală făcută dintr-o decizie politică diabolică. Până la urmă, atât funcționarii publici, cât și demnitarii care girează prin semnăturile lor acest proiect de buget care duc la falimentul Capitalei vor putea să răspundă pentru că noi ne vom adresa tuturor instanțelor. Nu dau acum punctul de vedere primit de la Direcția juridică, pentru că nu trebuie să le ușurăm munca, să se pregătească. Ne vom apăra. Mai au timp să repare până vineri proiectul. (...) Am auzit o declarație de genul că nu a decis nici Guvernul, nici Parlamentul, ci au decis ei între ei. Suntem în deșert? Cum poate veni președintele celui mai mare partid din România să spună că nu el a decis, nu Guvernul, nu Parlamentul, ci cineva, s-au adunat niște persoane într-o cameră și au luat această decizie?”, a mai declarat Gabriela Firea.

Citește și: Radu Mazăre riscă o condamnare RECORD! Ce se abate asupra fostului edil al Constanței

În weekend, Firea a transmis și o scrisoare bucureștenilor în care anunță că prin proiectul de buget pe 2019, Primăriei i se taie 25% din buget, adică 180 de milioane euro, subliniind că este dovada că Liviu Dragnea îi urăște pe cetățeni.

Ulterior, președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ca răspuns acuzațiilor Gabrielei Firea, că bugetul Capitalei nu s-a redus, ci a crescut, iar cei aleși să facă ce au promis în campanie, nu să dea banii pe prostii.

Citește și: Gabriela Firea continuă războiul cu Liviu Dragnea:’Eu vin cu dovezile, domnia sa nu are cu ce să vină’ .

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.