Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea intră la rupere după anunțurile lui Nicușor Dan: 'O dezinformare crasă în fața românilor. Au schimbat doar două virgule'

Facebook
Gabriela Firea

Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, iese la rampă după declarația de presă susținută de Nicușor Dan, care a anunțat că Primăria Generală va cumpăra ELCEN și că a semnat un contract cu Astra pentru achiziționarea mai multor tramvaie.

„Eu am semnat și voi posta pe Facebook, în orele următoare, contractul cu Astra pentru tramvaie și dumnealui spune că nu l-am semnat și că urmează dumnealui să-l semneze. Deci este pur și simplu o dezinformare crasă în fața românilor. Au schimbat doar două virgule, ca să demonstreze că ei au semnat în actualul mandat contractul pentru cele 100 de tramvaie”, a spus Gabriela Firea, joi, la Antena3.

Cât despre achiziționarea ELCEN, Gabriela Firea a comentat: „Am solicitat din prima zi de mandat fuziunea fostului RADET cu ELCEN, inclusiv posibilitatea achiziției de pachet majoritar de acțiuni la toate guvernele. Inclusiv, în ultimul an, cu dl Emil Boc am făcut diligențe pentru crearea SACET-ului, acea entitate comună între Termoenergetica și ELCEN, astfel încât să fie într-o singură instituție și sub o singură coordonare atât producătorul, transportatorul și cel care distribuie agentul termic către populație. (...) Nu s-a acceptat din motive politice. Practic, bucureștenii au avut de suferit, deoarece Guvernul Orban a dorit să-i pedepsească pe bucureșteni. (...) Dl Orban a avut permanent o reacție adversă la adresa mea”.

Nicuşor Dan, apel disperat către Guvern: La Primăria Capitalei este blocaj total din cauza datoriilor/ VIDEO

UPDATE: După intervenția la Antena3, Gabriela Firea a publicat contractul cu Astra, lansând o serie de atacuri la adresa primarului general Nicușor Dan.

„Încā o dovadā a minciunilor pe bandā rulantā! Primarul dreptei unite în rele a lansat astăzi o nouă minciună grosolană. Ascunde faptul că totul este blocat în Prmăria Capitalei, lucrări, investiții, documente, prin ieșiri fulminante în care minte și dezinformează cu nerușinare.
Dar, disperat să își ascundă lipsa de activitate și de implicare, nu face nici măcar minimul efort de a se informa înainte de a arunca pe piața acuzații extrem de grave.
Însă minciunile lui Plicusor Ban pot fi dovedite ușor, simplu. Cu documente.
Astăzi mă acuză că nu am vrut să semnez contractul pentru achiziția celor 100 de tramvaie. Minciună!
Iată dovada. Am semnat acest contract pe 19.10.2020, alături de reprezentanții directiilor implicate, persoane în viață, care pot confirma acest lucru (dacă semnăturile lor pe document nu sunt suficiente).
Subliniez că am semnat contractul imediat ce a ajuns la cabinet, după încheierea tuturor aspectelor legale, nu am ezitat nicio secundă.
Potrivit prevederilor legale, contractul a fost transmis firmei castigatoare (prin email, în data de 26.10.2020), pentru a fi semnat și de catre conducerea acesteia.
Răspunsul societății a fost transmis pe 30.10.2020 (coincidență, la o zi după preluarea mandatului de către Plicusor) și propune câteva modificări de formă ale contractului (înlocuirea sintagmei Beneficiar cu Achizitor, de exemplu).
Este un tertip jalnic, pe care Plicusor l-a utilizat, pentru a ajunge el în situația de a semna respectivul contract, muncit de mine si echipa mea!
A mai facut-o și cu contractual pentu termoficare, pentru care am muncit eu și echipa mea 4 ani, contract ținut în sertar luni bune de catre guvern, pentru a aștepta să fie semnat de Plicusor.
Rușine!
O altă minciună spusă fără ezitare a fost aceea ca dacă eu aș fi semnat contractul, “ am fi avut deja tramvaie în București! “
FALS!
Conform contractului, Astra s-a angajat să finalizeze prototipul în 15 luni, în anul următor să livreze 37 de tramvaie, apot 48 și la final 15.
Deci, domnule primar mincinos, nu am fi avut cum să avem într-un timp atât de scurt, așa cum susțineți ridicol dvs, tramvaie în Capitală.
Mai am multe de spus pe acest subiect.
Pana atunci, un sfat gratuit pentru Mincinosul Dreptei Unite: să citească legislația privind achizițiile publice!
Și Codul Administrativ. Și Codul Muncii.
Primarul NU decide și nu are nicio implicare în realizarea unei licitații.
Primarul nu poate refuza semnarea unui contract (așa cum face el acum, refuzand să semneze orice hartie, fie că e vorba de autorizații de urbanism sau concedii medicale).
Primarul trebuie să respecte legea. Asta daca o cunoaște”, a scris Firea pe Facebook.

Încā o dovadā a minciunilor pe bandā rulantā! Primarul dreptei unite în rele a lansat astăzi o nouă minciună grosolană....

Posted by Gabriela Firea on Thursday, 14 January 2021

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, joi, că Primăria București intenționează să cumpere Elcen, fiind nevoie doar de acordul Guvernului, prin Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor, acorduri pe care este optimist că le va obține.

Ncușor Dan a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că noutatea în zona de termoficare este Primăria Capitalei și-a exprimat intenția de a cumpăra Elcen.

„Ne-am exprimat intenția de a cumpăra Elcen. Este un deziderat care a apărut în spațiul public de foarte mult timp, inclusiv la administrațiile anterioare. Avem instrumentele să îl realizăm, există disponibilitatea pe care am exprimat-o formal din partea Primăriei Capitalei. Este nevoie de acordul Consiliului General și de acordul Guvernului prin Ministerul de Finanțe și prin Ministerul Energiei”, a spus Nicușor Dan.

Acesta s-a declarat optimist că Primăria Capitalei va face această preluare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.