Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, LĂMURIRI FULGER despre ridicarea mașinilor în București: 'Nu ne vom transforma în hingheri'

Inquam Photos / George Calin
gabriela firea conferinta

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că angajații PMB nu se vor transforma în hingheri de mașini, făcând referire la un proiect privind ridicarea mașinilor parcate neregulamentar. Firea mai spune că prin rectificarea bugetară nu se vor tăia bani de la serviciile publice.

Citește și: Surpriză TOTALĂ pe piața pensiilor private - Ce s-a întâmplat în luna mai cu activele fondurilor

„În ceea ce privește rectificarea, aceasta a ținut cont de alcătuirea bugetului de stat, care a fost diminuat de către Ministerul Finanțelor cu 25 de procente, prin urmare cheltuielile PMB au trebuit să fie reduse, și să se realizeze o prioritizare a cheltuielilor. Sub nicio formă nu s-au făcut tăieri. Dimpotrivă, bugetul sănătății crește cu 50 de milioane de lei, și sunt și alte creșteri. A trebuit să prioritizăm cheltuielile pentru alte instituții”, a declarat, miercuri, primarul general, Gabriela Firea, înainte de începerea ședinței CGMB.

Potrivit edilului, bugetul Capitalei este finanțat în proporție de 92% din impozitul pe venit.

„Bugetul Capitalei este alimentat 92 la sută din impozitul pe venit, prin urmare nu facem altceva decât să cerem MF suma cuvenită (...) Suma din acest an să nu fie mai mică decât cea de anul trecut. Nu s-au pus în pericol serviciile publice pentru cetățeni. În școli facem investiții pe măsura cererilor care vin de la sectoare”, mai susține Gabriela Firea.

Primarul general a mai declarat că angajații PMB nu se vor transforma în hingheri de mașini, făcând referire la un proiect aflat pe ordinea de zi care prevede ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

„Nu ne propunem să ne transformăm în hingherii de mașini ai Capitalei. Nu vom vâna cetățenii, este vorba de un proiect în sensul deblocării căilor de acces, precum intrarea în școli, spitale sau mijloace de transport în comun, pe calea de tramvai sau în fața unui troleibuz. În ceea ce privește autoturismele parcate neregulamentar, dar care blochează căi de acces, se va gândi un sistem de sancționare diferit, împreună cu Brigada Rutieră, care va fi anunțat ulterior”, a mai declarat Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.