Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, membrilor CGMB: Nu este suspect că doar în București explodează bombe în ultima perioadă?

facebook.com
Gabriela Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a întrebat joi, în ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB), dacă nu este suspect că„permanent se gasesc subiecte prin care in Bucuresti explodeaza cate o bomba” și că înțelege că unora nu le mai place de ea, dar trebuie lăsată să-și termine mandatul. Firea l-a mai acuzat pe primarul Sectorului 6 că a venit la ședință să se bată.

Firea i-a informat pe consilierii general că a trimis CSAT și SRI o scrisoare pentru a elucida situatia apei potabile din București.

In acest context, primarul Capitalei a facut mai multe declaratii in sedinta CGMB de joi:

- In acest moment avem două tipuri de analize și două tipuri de declarații, analizele operatorului de apă și canal care are contract cu Primăria din anul 2000 până în anul 2025 sub sancțiune penală dacă dezinformează primăria sau populația, și rapoartele de la DSP despre care operatorul Apa Nova spune că nu s-au prelevat probele din toate punctele ci doar din câteva. Pentru a nu exista niciun dubiu ca eu ca Primar General fac altceva decat sa tin partea populatiei, care trebuie sa afle adevarul, ma adresez institutiilor superioare și cine a gresit sau a dezinformat populatia sa plateasca.

- Daca cumva operatorul de apa a gresit cu siguranta voi demara procedurile de reziliere a contractului, daca DSP nu a luat probele din punctele indicate si nu a avut rezultate conforme si s-a transmis panica in randul populatiei din Bucuresti prin aceste masuratori, cred ca Guvernul si Ministerul Sanatatii sa ia masuri. Nu este posibil ca aseara intr-un comunicat de la Ministerul Sanatatii sa ne vina informatia in scris ca apa nu e buna nici de baut nici de spalat, iar astazi Ministerul Sanatatii sa spuna 'Dar unde am zis noi ca apa nu e potabila in Bucuresti?'

- Culmea, doar in sectoarele 5 si 6, ca tot vorbeam de sectorul 6 putin mai devreme, de un domn primar interesat de scandalul politic si nu de proiectele sectorului 6. Apropo, acum avea sedinta de CL, nu s-a prezentat, a venit aici sa faca presiune pe consilierii generali si sa se bata, sa ii arunce cu sticlele in cap dlui viceprimar. Lupta politica trebuie sa fie una de idei, nu una de muschi.

- Revenind la situatia cu apa, eu sunt convinsa ca atat presedintele tarii, prin faptul ca este si presedintele CSAT, fiind o problema de siguranta a populatiei, cat sin din partea SRI, vom primi cele mai corecte informari si vom afla exact ce s-a intamplat in aceasta perioada, daca cineva a dezinformat cu buna stiinta, daca au fost erori. Aceasta este scrisoarea pe care am transmis-o, avem confirmare de primire.

- Permanent, permanent, se gasesc subiecte prin care in Bucuresti explodeaza cate o bomba. Dar nu este putin suspect ca in ultima perioada doar in Bucuresti explodeaza niste bombe si avem de gestionat niste crize? Inteleg ca nu mai plac unora si altor, dar haideti totusi sa ii respectam pe cetateni, sa nu cream situatii neplacute dar ca sa ii cream o problema lui Firea. Pana la urma a fost votata de cetateni si trebuie lasata sa isi duca mandatul la bun sfarsit.

Citește și: ALERTĂ - Mazilirea lui Bădulescu a fost blocată în ședința CGMB .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.