Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Firea, răspuns DUR pentru contestatari: Ce s-a întâmplat, de fapt, la Arena Naţională

facebook.com
gabriela firea

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a avut un răspuns extrem de dur pentru cei care îi contestă activitatea de la Primăria Municipiului Bucureşti. Firea a explicat în direct la România TV de ce primăria a preluat Arena Naţională şi a renunţat la un contract cu o societate care primea două milioane de euro.

Vezi şi: Ce spune Gabriela Firea despre candidatura la preşedinţie: 'Probabil va veni şi acel moment'

"Am făcut reduceri de cheltuieli nejustificate pentru că am închis robinetul băieţilor deştepţi care erau abonaţi la banii publici. Am preluat mentenanţa Arenei Naţionale, am luat-o de la acea companie. Nu am dorit să semnez un nou contract păgubos. Prin forţe proprii, cu un milion de euro susţinem stadionul Naţional. Prin acel contract dădeam două milioane de euro. Facem economii pentru locuinţe sociale pentru tineri. Vrem să extindem toate şcolile, să le consolidăm.", a explicat Firea la emisiunea Andreei Creţulescu.

Citește și: Puterea rugăciunii Tatal Nostru înainte de masă: Rezultatul unui studiu de 10 ani făcut de un fizician rus

Firea a dezvăluit faptul că a fost ameninţată după ce a renunţat la acest contract. "Când am anunţat că nu semnez contractul subsecvent pentru Arena Naţională am fost ameninţaţă că nu se vor mai juca meciuri de fotbal, că nu vor intra spectatori, că o să văd eu ce păţesc. Am citit un comunicat nesemnat că voi fi dată în judecată. Eu nu semnez un contract care nu e bun pentru cetăţeni. Mi s-a adus la cunoştiinţă şi trebuia să am atitudinea corectă.", a spus Firea.

Citeşte şi: Traian Băsescu lămurește înțelegerea cu Victor Ponta și Liviu Dragnea: 'E ziua SPOVEDANIILOR'

Edilul Capitalei a vorbit şi despre noile societăţi comericiale. "Rostul infiinţării societăţilor comerciale ale municipiului e un principiu european. Aşa e în toată Europa. Nu am inventat noi apa caldă. Sub nicio formă nu dorim să  avem blocaje. Aici este vorba despre servicii publice pentru care responsabilitatea este a autorităţii. Nu discutăm despre mediul de afaceri. S-a spus că intrăm în mediul privat. Nu e adevărat, e vorba de servicii publice. Finalul este tarife mici şi calitate maximă. E vorba de randament, de eficienţă şi de realizarea unor contracte oneste ca şi continutul contractelor.", a mai spus Firea.

Primarul Bucureştiului a vorbit şi despre evenimentele care vor avea loc în Capitală de Sfintele Sărbători de Paşti. "Am demarat în forţă campania de curăţenie în capitală, de reparare a străzilor, de igienizarea parcurilor. Am pregătit şi câteva evenimente. Târgul de Paşte de la Piaţa Constituţiei. Va fi spaţiu pietonal cu spaţii culturale. În zonele centrale şi la Patriahie va fi un iluminat festiv. Copiii vor avea activităţi de Paşte", a încheiat Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.