Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gabriela Zoană a solicitat imperativ Parlamentului European încetarea presiunilor pe justiția din România (VIDEO)

arhiva personala
Gabriela Zoana

Eurodeputatul Gabriela Zoană a avut un discurs extrem de tranșant în plenul Parlamentului European cu ocazia declarației Comisiei privind statul de drept în România, prin care a solicitat imperativ încetarea presiunilor pe justiția din România, referindu-se la modalitatea în care statul de drept este pus în discuție ori de câte ori există un interes electoral la nivel național sau european. De asemenea, eurodeputatul român și-a exprimat convingerea că românii vor trimite patrioți în următorul Parlament European, s-au săturat de cei care își denigrează țara.

Vezi și: Miza amânării procesului lui Liviu Dragnea - Care sunt șansele ca procesul să se reia

”România este țara mea și atât timp cât eu o voi reprezenta în Parlamentul European nu voi permite nimănui să spună minciuni despre ea!

România este stat de drept. O mai spun încă o dată: România este stat de drept!

Cu toate acestea, imaginea pe care anumite partide românești încearcă să o proiecteze în spațiul public este total diferită. Interesele electorale ale liderilor Opoziției și interesele politice ale unor partide europene fac ca imaginea justiției din România să fie prezentată în mod eronat.

Cei care reclamă în Europa nerespectarea de către România a statului de drept sunt aceiași care în țară fac presiuni asupra justiției, încercând să influențeze sistemul juridic pentru condamnarea, chiar fără probe, a anumitor politicieni sau dimpotrivă fac presiuni asupra justiției de clemență față de anumite persoane aflate în cercul lor de influență.

Atunci când membrii Opoziției din România sesizează anumite aspecte care li se par neconforme cu legea, ar trebui ca în primul rând ei să se oprească din a o mai încălca prin presiunile pe care le fac asupra justiției.

 

Stimați colegi,

Tot ceea ce vedeți și auziți în aceste zile din gura Opoziției în legătură cu statul de drept din România are cu siguranță legătură cu viitoarele alegeri europarlamentare”, a fost declarația politică a eurodeputatului român în plenul de la Strasbourg.

“ În România se respectă statul de drept. Toți românii sunt pentru respectarea legii și a neintervenției politicului în justiție. Toți românii sunt pentru încetarea abuzurilor din justiției. Toți românii sunt împotriva corupției. În acest context, fac public un apel public pentru întreaga Europă: încetați presiunile pe justiția din România! Aplicați și în țările dumneavoastră tratamentul pe care îl aplicați României. România merită mai mult! Românii merită să fie reprezentați de patrioți în următorul Parlament European, s-au săturat de cei care–și denigrează țara!”, a declarat Gabriela Zoană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.