Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gafă a premierului Orban, la recepţia centurii oraşului Rădăuţi - A folosit greșit o expresie în limba latină: 'via vita' în loc de 'via vitae'

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunţat că vineri au fost declaraţi câştigătorii licitaţiilor pentru realizarea documentaţiei necesare viitorului drum cu profil de autostradă care va face legătura între două mari oraşe din zona de nord a ţării, Suceava şi Baia Mare. Orban a participat la recepţia lucrărilor centurii ocolitoare a oraşului Rădăuţi afirmând că, prin darea în folosinţă a unor astfel de investiţii, există perspective de dezvoltare "pentru că de la romani încoace, vorba aceea s-a adeverit, via vita, drumul înseamnă viaţă”. Premierul a folosit greşit expresia din limba latină, care în original este "via vitae” şi înseamnă "calea vieţii”, anunță news.ro.

"Astăzi s-au deschis ofertele şi s-a declarat câştigătorul pentru cele trei tronsoane de pe drumul nordului, respectiv Baia Mare-Bistriţa, Bistriţa- Vatra Dornei şi Vatra Dornei-Suceava. Este vorba de companiile care vor realiza studiul de fezabilitate pentru cele trei tronsoane”, a anunţat Ludovic Orban,vineri după-amiază, la Rădăuţi.

Citește și: FĂRĂ PRECEDENT - Ludovic Orban s-a supărat și a plecat intempestiv dintr-o conferință de presă/ VIDEO/ UPDATE

La rândul său, prezent alături de premier, ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a menţionat că valoarea contractului pentru realizarea documentaţiei pentru drumul numit şi "Autostrada Nordului” este de aproximativ 15 milioane de lei plus TVA pentru fiecare lot, iar documentaţia trebuie realizată în termen de 18 luni de la semnarea contractului, după care vor începe procedurile de licitaţie pentru proiectare şi execuţie.

"Acest drum este în programul de guvernare al PNL o prioritate”, a spus Lucian Bode, el reafirmând că nu există o competiţie în ceea ce priveşte realizarea unor tronsoane cu prioritate faţă de altele, ci proiectele pentru infrastructura rutieră sunt "complementare”.

Primul ministru a anunţat totodată şi că vineri s-a făcut recepţia lucrărilor pentru centura ocolitoare a oraşului Rădăuţi.

"Rădăuţiul şi localităţile din jurul Rădăuţiului au o centură extrem de utilă care scoate traficul greu şi traficul de tranzit din Rădăuţi şi dă, în acelaşi timp, perspective de dezvoltare pentru că, de la romani încoace, vorba aceea s-a adeverit, via vita, drumul înseamnă viaţă, drumul dă naştere la dezvoltare, drumul dă naştere la investiţii şi sunt convins că peste patru ani lucrurile se vor schimba în jurul acestei centuri în bine şi vom vedea dezvoltări industriale sau alte tipuri de dezvoltări care vor contribui la dezvoltarea economică a zonei”, a afirmat primul ministru.

Premierul a folosit greşit expresia din limba latină, care în original este "via vitae” şi înseamnă "calea vieţii”.

Tronsonul de drum care ocoleşte oraşul Rădăuţi, realizat de un constructor român, a fost finalizat cu nouă luni înaintea termenului limită prevăzut în contract şi a fost realizat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020. Ministrul Transporturilor a precizat că în noiembrie anul trecut stadiul fizic de realizare a acestei investiţii era de 38%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.