Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gala Sănătăţii Mintale a marcat lansarea Campaniei ANTIDROG la nivel naţional Alege viaţa, NU drogurile!, un proiect de anvergură

droguri, heroina

Gala Sănătăţii Mintale, organizată de Asociaţia de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală de Grup, la Palatul Parlamentului, a marcat lansarea campaniei antidrog ”Alege Viata, NU drogurile”, un proiect de anvergură care va fi implementat la nivel naţional în instituţiile de învăţământ, de conştientizare şi prevenţie a adicţiilor de droguri adresat copiilor şi tinerilor din unităţile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal la nivel naţional, potrivit news.ro

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, reunind peste 400 de specialişti psihoterapeuţi, psihiatri şi psihologi, reprezentanţi ai aparatului de stat al Guvernului.

Campania „Alege viaţa, NU drogurile” urmăreşte creşterea gradului de prevenţie cu privire la pericolele abuzului de droguri şi conştientizarea tinerilor cu scopul de a face alegeri conştiente astfel încât să acorde prioritate sănătăţii fizice, psihice şi emoţionale. Această campanie se va desfăşura atât fizic în 20 de oraşe din ţară, începând cu şcolile şi liceele cu un grad ridicat de risc din Bucureşti, cât şi în mediul online pe toate canalele de social media pentru a ajunge mesajele noastre la cât mai mulţi copii şi tineri”.

În cadrul evenimentului, Natalia Intotero, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalitatii de Şanse a susţinut că sprijină orice demers care are rolul de a preveni consumul de droguri în rândul copiilor şi tinerilor.

Ministrul a vorbit celor prezenţi despre campaniile antidrog susţinute în rândul tinerilor instituţionalizaţi, care s-au derulat în fiecare judeţ al ţării şi despre aplicaţia online de prevenţie a consumului de droguri la care se lucrează la minister, dar şi despre o caravană la nivel naţional, cu un autocar personalizat care să meargă prin judeţele ţării şi să convingă tinerii să spună NU drogurilor.

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu, a arătat la rândul lui că la acest moment, unul dintre cele mai importante aspecte de atins este cel legat de reducerea semnificativă a consumului de droguri.

”În calitate de senator, vă asigur de toată implicarea noastră în general în a face demersuri legislative necesare pentru binele societăţii româneşti, iar, la acest moment, unul dintre cele mai importante aspecte de atins este cel legat de reducerea semnificativă a consumului de droguri. Pot să vă asigur că vom promova reglementările legislative necesare care să permită statului să acţioneze pe toată linia, de la traficant până la consumator, adaptat faptei şi proporţional cu aceasta”, a spus parlamentarul.

Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, presedintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, a afirmat la rândul ei că „Alege Viata, NU drogurile” este un ”proiect pe care îl consideră deosebit de important.

”Ced că rezolvarea acestei probleme structurale a consumului de droguri nu va veni dintr-o singură măsură şi că ne putem conjuga eforturile. Îmi doresc să-i apărăm pe copii de efectele nocive ale supraexpunerii la ecrane şi de pericolele de pe internet pentru ca sunt copii care îşi procură drogurile de pe dark web sau de pe site-uri de socializare. Introducând controlul parental pentru copii pe social media, avem şansa de a diminua fenomenul consumului de droguri”, a spus Pauliuc în cadrul evenimentului.

Deputatul Ştefan Muşoiu, preşedintele Comisiei de Afaceri Europene, a subliniat că ”statisticile actuale trag un semnal de alarmă”.

”Ne determină să acţionăm la nivelul instituţiilor pe care le reprezentăm şi sa implicăm societatea civilă, pentru a a aduce mai multă lumină în rândul tinerilor care trăiesc aceste drame pentru că, din păcate fenomenul acesta a căpătat amploare în România, cu precădere în rândul tinerilor între 12 şi 24 de ani”, a mai arătat el.

Florin Dobrescu, secretar de Stat în cadrul Ministerului Muncii, a menţionat că instituţia a întreprins şi va continua să întreprindă măsuri pentru a îmbunătăţi accesul la servicii de sănătate mintală, pentru a reduce stigmatizarea şi pentru a promova conştientizarea în această problemă.

Sabin Sărmaş (PNL), preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor, a arătat că, în calitate de parlamentar, este conştient că avem nevoie urgent de un cadru legal care să ajute la combaterea reală a acestui flagel.

”Un aliat în acest sens ne este şi tehnologia care pusă în slujba oamenilor, ne poate ajuta într-o mulţime de moduri şi dau doar două exemple: terapia comportamentală asistată de tehnologie sau aplicaţii care ne ajută la automonitorizarea stării de sănătate, putem salva minţi şi vieţi”, a afirmat Sărmaş.

Tova Ben – Nun Cherbis, Preşedinte şi Fondator al Complexului Educaţional Laude – Reut, a spus în cadrul evenimentului că ”nu avem voie să rămânem în afara vremurilor”.

”Avem o misiune, o responsabilitate şi pârghiile necesare, fiecare din poziţia pe care o deţine, astfel încât beneficiarii noştri direcţi, copiii, să conştientizeze pericolele din jurul lor, să facă alegeri conştiente şi să simtă cât mai puţin nevoia să se expună riscurilor de orice fel”, a afirmat preşedintele Complexului Educaţional Laude – Reut.

Cristian Manea, Lect. Univ. Dr. Psihoterapeut, a ţinut să menţioneze că, ”de-a lungul anilor a întâlnit în cabinetul de psihoterapie foarte mulţi oameni remarcabili şi foarte multe poveşti extraordinare de viaţă”.

”Ce-i distinge pe aceşti oameni şi ce îi face remarcabili este dorinţa de a şi depăşi propriile neputinţe: de multe ori nu au avut acces la educaţie, de multe ori nu au ştiut cum să depăşească ruşinea, vinovăţia, judecăţile, singurătatea sau dependenţele.”, a subliniat acesta.

Eniko Georgescu, Psihoterapeut, Psiholog Clinician, Specialist în neuroştiinţe şi sănătate mintală consideră că ”împreună, cu toţi, liderii prezenţi şi cu toţi experţi în sănătate mintală trebuie să reuşească să înţeleagă că este important ca împreună să lucreze la bunul mers al lucrurilor.

”Când ne vom întâlni din nou aici, şi din nou vom fi în faţa dumneavoastră să spunem .”, a afirmat psihoterapeutul.

”Pot să vă spun că mai ales pentru tineri un stil de viaţă activ şi un stil de viaţă sănătos îi poate ajuta foarte mult în a-şi concentra atenţia într-o altă direcţie faţă de aceste curente nocive care, din nefericire, pot ajunge în prezenţa lor.”, a spus şi Alexandru Stănescu, General Manager Fir4You Le Club.

Seara a fost completată de un program artistic susţinut de Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Grupul Vocal al Ministerului Apărării Naţionale condus de dirijorii colonel Aurel Gheorghiţă şi căpitan Daniel Metea, alături de tenorul Alin Stoica, soprana Elena Dincă-Velica, iar la nai Mădălina Lupu.

Un moment special a fost susţinut de Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”. Prezentatorul evenimentului a fost Bogdan Chenciu.

Campania „Alege viaţa, NU drogurile!”

Asociaţia de Psihoterapie Cognitiv Comportamentală de Grup propune un proiect educaţional de conştientizare şi prevenţie a adicţiilor de droguri adresat copiilor şi tinerilor din unităţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal la nivel naţional.

“Aşa cum susţine Malvina Roşu - psihoterapeut şi preşedinte APCCG, misiunea noastră este de a preveni consumul de droguri, oferind psihoeducaţie, sprijin şi consiliere psihologică celor expuşi riscului şi comunităţii în general. Campania „Alege viaţa, NU drogurile” urmăreşte creşterea gradului de prevenţie cu privire la pericolele abuzului de droguri şi conştientizarea tinerilor cu scopul de a face alegeri conştiente astfel încât să acorde prioritate sănătăţii fizice, psihice şi emoţionale. Această campanie se va desfăşura atât fizic în 20 de oraşe din ţară, începând cu şcolile şi liceele cu un grad ridicat de risc din Bucureşti, cât şi în mediul online pe toate canalele de social media pentru a ajunge mesajele noastre la cât mai mulţi copii şi tineri”.

Mesajul campaniei demarate se adresează copiilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 20 de ani, în rândul cărora se înregistrează creşteri alarmante ale consumului de droguri. Acest program implementat la nivel naţional îşi doreşte să fie o intervenţie integrată a societăţii civile şi a instituţiilor publice.

Povestea Asociaţiei de Psihoterapie Cognitiv-Comportamentală de Grup începe cu sutele de poveşti ale oamenilor care au învins boala sau se luptă să o învingă.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Asociaţia “Exploring Culture” şi s-a bucurat de un real succes, reunind peste 400 de specialişti psihoterapeuţi, psihiatri şi psihologi, reprezentanţi ai aparatului de stat al Guvernului: Natalia Intotero – Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse; Lucian Romascanu - Senator; Nicoleta Pauliuc - Senator, Presedintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publica şi Siguranţă Natională, Ştefan Muşoiu – Preşedintele Comisiei de Afaceri Europene; Sabin Sarmas – Preşedintele Comisiei pentru Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor; Florin Dobrescu – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Muncii; reprezentanti ai Bisericii Ortodoxe Romane şi personalităţi din mediul privat precum Tova Ben – Nun Cherbis – Preşedinte şi Fondator al Complexului Educaţional Laude – Reut, Irina Peptenaru - Fondator&CEO Cyber Smart Academy, Alexandru Stănescu – General Manager Fir4You Le Club si Silvia Uscov - Avocat&Managing Partner Uscov Attorneys at Law.

Parteneri au fost Spitalul Clinic de Psihiatrie “Profesor Doctor Alexandru Obregia”, Complexul Educaţional Laude-Reut, Orchestra Reprezentativă a Ministerului Apărării Naţionale, Grupul Vocal al Ministerului Apărării Naţionale, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul", Cyber Smart Academy, Cocor, Euromedia, Phoenix Media, Chocoland, Fit4You, Le Club, Techir. Parteneri media: Zile şi Nopţi, Radio România Cultural, Radio România Actualităţi, Radio Itsy Bitsy, Spot Media, Wall-Street, Garbo, Kudika, 9 a.m., Sfatul Părinţilor, Life.ro, Revista Psychologies România, Ordinea Zilei, România Pozitivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.