Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galapagos - Un grup de 36 de ţestoase au fost reintroduse pe insula San Cristobal

Agerpres
broasca testoasa

Un grup de 36 de ţestoase de Galápagos, născute şi crescute în captivitate, au fost reintroduse în habitatul lor natural de pe insula San Cristóbal, una dintre principalele insule ale arhipelagului ecuadorian, informează AFP.

Cele 36 de exemplare de Chelonoidis chathamensis, una dintre cele 15 subspecii endemice de ţestoase de Galápagos, au fost eliberate în partea de nord-est a insulei, unde trăiesc aproximativ 6.700 de ţestoase, a informat într-un comunicat Parcul Naţional Galápagos (PNG).

"Informaţiile ştiinţifice de care dispunem despre aceste ţestoase confirmă faptul că sunt sănătoase, cu o structură bună a populaţiei care le garantează supravieţuirea", a declarat directorul PNG, Danny Rueda.

Cu toate acestea, subspecia Chelonoidis chathamensis este considerată pe cale de dispariţie de către Uniunea Internaţională pentru Conservarea Naturii (UICN).

Ţestoasele, cu vârste cuprinse între şase şi opt ani şi o greutate de 3-5 kilograme, "au trecut printr-un proces de carantină înainte de a fi eliberate", a adăugat el.

Măsurarea temperaturii, a ritmului cardiac şi analizele de sânge au făcut posibilă excluderea oricărei boli înainte de reintroducerea pe insulă.

În ultimii opt ani, 75 de exemplare de Chelonoidis chathamensis crescute în captivitate au fost reintroduse pe San Cristobal.

Insulele Galápagos, aflate la 1000 de kilometri de coasta ecuadoriană, au unul dintre cele mai fragile ecosisteme, cu o floră şi o faună unice în lume.

Arhipelagul, care a servit drept teren de studiu pentru naturalistul britanic Charles Darwin înainte de a elabora teoria evoluţiei speciilor, a fost denumit după ţestoasele uriaşe care-l locuiesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.