Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galeria de artă Gaep din București va fi redeschisă joi. Expoziţia lui Damir Očko poate fi vizitată până la jumătatea lunii iulie

cotidianul.ro
muzeu expozitie tablouri

Galeria de artă Gaep din Bucureşti va fi redeschisă joi, iar expoziţia personală a lui Damir Očko, al cărei vernisaj a avut loc cu câteva zile înainte de instituirea stării de urgenţă, va putea fi vizitată până pe 18 iulie.

Galeria poate fi vizitată de joi până sâmbătă, între orele 11.00 şi 19.00, potrivit news.ro.

Citește și: Violeta Alexandru a ajuns și la Reuters și critică modul în care sunt tratați muncitorii români: 'Probleme sistemice care nu au fost rezolvate adecvat'

Va fi permisă prezenţa simultană a cel mult 2 vizitatori la fiecare etaj al galeriei (restricţia nu se aplică familiilor). Este recomandată purtarea măştilor în interiorul spaţiului expoziţional (galeria oferă gratuit mască celor care nu dispun de una) şi folosirea dezinfectantului de mâini disponibil la intrare.

„Pear Fate Meter”, a doua expoziţie prezentată de artistul croat la Bucureşti, constă în cele mai recente două filme ale lui - „DICTA I” (2017) şi „DICTA II” (2018) - şi într-un corp important de colaje noi ce dezvoltă elemente vizuale şi conceptuale din filme, în mod special ideea deconstrucţiei limbajului.

În lucrările sale video, Očko acordă importanţă egală componentei vizuale, textului poetic şi sunetului şi creează structuri complexe ce explorează implicaţiile politice şi codurile sociale de control, pedeapsă, violenţă şi rezistenţă a corpului.

Citește și: Transfer spectaculos în PPUSL: Un personaj care a plecat din PSD s-a înscris la 'umaniști'

În timp ce „DICTA I” şi „DICTA II” au mai fost prezentate în expoziţiile personale recente ale artistului de la Jeu de Paume din Paris (2018) şi de la Muzeul de Artă Contemporană din Zagreb (2019), majoritatea colajelor din expoziţie sunt arătate acum în premieră.

„Pear Fate Meter” este o anagramă a titlului primului solo show avut de Očko la Gaep („Repeat After Me”, 2016), o opţiune esenţială pentru înţelegerea cadrului conceptual al expoziţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.