Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GALERIE FOTO: O mamă plânge după cei doi copii morți în explozia de la Beirut! Erau amândoi pompieri: 'Le ştiu mirosul copiilor mei, aş şti să-i găsesc'

www.arabnews.pk
Arabi morti, frati

Echipele de salvare au găsit vineri trupurile a doi pompieri ucişi în exploziile din portul de la Beirut pe 4 august. Al treilea pompier din aceeaşi familie este încă dispărut. Deflagraţia a fost provocată după un incendiu care a cuprins o cantitate uriaşă de nitrat de amoniu stocată într-un depozit, relatează News.ro.

Autorităţile erau la curent, de mulţi ani, de prezenţa în oraş a acestor tone de nitrat de amoniu.

Rudele celor trei pompieri din aceeaşi familie - Najib Hitti, Charbel Hitti si Charbel Karam -, daţi dispăruţi atunci când se luptau cu incendiul înainte de explozie, au fost informate că rămăşiţele a doi dintre ei au fost identificate cu ajutorul unei analize ADN.

"Nu am cuvinte care să descrie focul care ne arde. Imaginaţi-vă că am ajuns să ne felicităm că am găsit rămăşiţele a doi dintre voi", a scris pe Facebook Antonella Hitti, după ce a aflat că fratele său Najib, 27 de ani, şi vărul ei Charbel, 22 de ani, au fost identificaţi.

"Bu vom organiza funeralii înainte de a-l găsi pe Charbel Karam", al treilea pompier din această familie, a declarat la telefon pentru AFP Mayane Nassif, rudă a victimelor.

Pe 4 august, pompierii din Beirut au fost anunţaţi că are loc un incendiu în port, foarte aproape de cartierul general. Cei trei au făcut parte din echipa de zece pompieri trimişi la faţa locului, fără să ştie ce-i aşteaptă la depozitul cu numărul 12. Până în prezent au fost recuperate rămăşiţele a şapte dintre ei.

"Noi i-am oferit ca eroi şi ei ni-i înapoiază martiri", a spus Rita, mama lui Najib. "Ardem la foc mic, de o sută de ori pe zi, aşa cum au ars fiii noştri în port".

Autorităţile au rămas nepăsătoare la rugăminţile familiilor dispăruţilor care au cerut să participe la căutări. "Le-am spus: lăsaţi-ne să-i căutăm, le ştiu mirosul copiilor mei, aş şti să-i găsesc", a implorat mama îndurerată.

Joi, echipele de salvare au găsit corpul unui bărbat aflat la volanul maşinii sale recuperate din port.

Tragedia a fost o catastrofă prea mare pentru o populaţie deja afectată de deprecierea istorică a lirei libaneze, de inflaţie şi de restricţiile bancare draconice, fără a uita de panemia de coronavirus.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.