Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

GALERIE VIDEO - Protestele violente mortale continuă în SUA, după ce poliția a împușcat un bărbat de culoare: doi oameni morți

www.oregonlive.com
proteste SUA Trump

Doi oameni au fost ucişi marţi de gloanţe la Kenosha, în statul american Wisconsin, în cursul celei de-a treia nopţi de proteste violente după ce poliţiştii din localitate au împuşcat de mai multe ori în spate un bărbat de culoare, relatează Reuters, relatează Agerpres.

În reţelele sociale au circulat mai multe înregistrări video ale incidentelor: oameni care fug şi ţipă, în timp ce se aud focuri de armă; o mulţime care fugăreşte un bărbat înarmat cu o puşcă, crezând că a împuşcat pe cineva - cel urmărit cade, iar unul urmăritori îl loveşte cu piciorul, din săritură; altul încearcă să ia arma şi se prăbuşeşte după ce pare să fi fost împuşcat la rândul său, din apropiere; mai mulţi oameni dau fuga să ajute un bărbat care pare împuşcat în cap; un bărbat rănit grav la braţ primeşte ajutor de la un individ înarmat, în timp ce poliţia se apropie. Bilanţul anunţat de forţele de ordine este de doi morţi şi un rănit cu şanse de supravieţuire.

Devin Scott, în vârstă de 19 ani, a relatat pentru ziarul Chicago Tribune că se afla într-un grup care scanda 'Black Lives Matter' (Vieţile Negrilor Contează) când au început focurile de armă. 'Un tip cu o puşcă uriaşă fuge pe lângă noi, prin mijlocul străzii, iar oamenii strigă 'A împuşcat pe cineva! A împuşcat pe cineva'. Şi toţi încearcă să se lupte cu el, îl urmăresc şi pe urmă el începe din nou să tragă'. Scott s-a trântit la pământ când s-a auzit ultima rafală, apoi a încercat să ajute pe cineva care căzut în stradă. 'Îl ţineam în braţe. Încercam să îl ţin pe puştiul ăsta în viaţă şi nu mişca, nu nimic. Doar zăcea acolo. Nu ştiam ce să fac şi pe urmă o femeie a început să îl resusciteze. Nu avea puls. Nu cred că a scăpat'.

Luni noaptea, în centrul oraşului fuseseră incendiate mai multe clădiri şi automobile.

Miercuri dimineaţa, liniştea s-a restabilit relativ la Kenosha, după ce poliţia a intervenit din nou cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Au avut însă loc ciocniri între protestatari şi poliţişti şi în alte oraşe din SUA - Portland, în Oregon, şi Louisville, în Kentucky.

Protestele de la Kenosha - un oraş cu 100.000 de locuitori de pe malul lacului Michigan, la nord de Chicago - au început după ce poliţiştii l-au doborât gloanţe pe Jacob Blake, un afro-american în vârstă de 29 de ani, în faţa celor trei copii ai săi. Incidentul de duminică a ajuns cunoscut datorită unor înregistrări video difuzate online, în care se vede că Blake se îndepărta de poliţiştii care îl ameninţau cu armele şi încerca să intre în automobilul său, unde se aflau copiii. Patru din cele şapte focuri de armă trase de agenţi l-au nimerit pe bărbat, care a supravieţuit cu ajutorul unei intervenţii chirurgicale, dar a rămas paralizat şi, potrivit unor membri de familie şi unor avocaţi, 'se luptă să nu moară'.

Manifestaţiile, de multe ori violente, continuă în Statele Unite din mai, când un poliţist alb din Minneapolis, statul Minnesota, l-a ucis pe George Floyd, un negru în vârstă de 46 de ani. Floyd era imobilizat la sol, iar agentul şi-a ţinut un genunchi pe gâtul lui minute în şir.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.