Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Galeriile subterane ale Braşovului vor deveni primul muzeu de arte new media din ţară

Galeriile subterane ale Braşovului vor deveni primul muzeu de arte new media din ţară, prima expoziţie a acestuia urmând să fie vernisată în luna iunie, a anunţat, luni, Primăria municipiului Braşov, informează Agerpres.

"Proiectul de integrare prin cultură a galeriilor subterane de După Ziduri în viaţa oraşului desfăşurat de Asociaţia Amural, în parteneriat cu Primăria Braşov, intră într-o nouă etapă. Prin proiectul de intervenţie culturală co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi cu sprijinul partenerilor locali, galeriile subterane se pregătesc să devină BUM - Braşov Underground Museum - primul muzeu de arte new media din ţară", se arată într-o informare transmisă de Biroul de presă al Primăriei Braşov.

Conform sursei citate, Braşov Underground Museum este un proiect de activare culturală şi regenerare urbană prin artă şi noi tehnologii, menit să configureze un nou spaţiu alternativ pe harta culturală a Braşovului.

Prin reconversia galeriilor se propune constituirea unui spaţiu de artă contemporană redat comunităţii şi reintegrat în ţesutul urban.

"Proiectul cultural va debuta în luna aprilie 2021 cu o cercetare istorică a spaţiului pentru a afla mai multe despre trecutul său. În paralel, Primăria încheie amenajările iniţiale. Va urma un apel pentru artişti new media în zilele următoare şi amenajarea exponatelor primului muzeu de artă şi tehnologie. Prima expoziţie underground va fi vernisată în iunie 2021", precizează sursa citată.

Citește și: Luptele interne din TVR pentru conducerea televiziunii! Dezvăluirile lui Ionuț Cristache: 'Nu cumva poate fi încadrat la trafic de influență?'

Galeriile au fost săpate în dealul Warthe al Braşovului, în Al Doilea Război Mondial, pentru a servi drept adăpost antiaerian. Acestea au calitatea de a fi cufundate în întuneric şi compartimentate, formând un spaţiu perfect pentru lucrări de lumină, sculptură, artă video şi arte ce folosesc noile tehnologii în general. Din 2015 galeriile subterane au fost, alături de întreaga zonă cunoscută sub numele "După ziduri", în atenţia Asociaţiei Amural, care organizează festivalul omonim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.