Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garda de Mediu dă alerta - Staţia de epurare de la Glina, sufocată de deşeuri: Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nicio problemă

garda de mediu

Garda de Mediu afirmă că staţia de epurare a apelor uzate de la Glina se confruntă cu o ”cantitate uriaşă” de deşeuri pe care bucureştenii le aruncă în canalizare, deşi nu ar trebui: mii de tone de şerveţele umede, scutece, jucării, echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. ”Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nicio problemă. Ridică un capac de canalizare şi a aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată”, arată reprezentanţii instituţiei.

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Aurelian Păduraru, a făcut o vizită de lucru la staţia de epurare a apelor uzate Glina, un obiectiv extrem de important pentru protecţia mediului, şi a discutat cu reprezentanţii societăţii Apa Nova, cea care administrează staţia de epurare.

”Din aceste discuţii a reieşit ca una dintre marile probleme cu care se confruntă staţia este cantitatea uriaşă de deşeuri pe care bucureştenii le aruncă în canalizare şi care nu ar trebui niciodată să ajungă acolo. De la mii de tone de şerveţele umede şi scutece (făcute în marea lor majoritate din plastic şi care nu se dezintegrează) până la cârpe, jucării, tot felul de echipamente electrocasnice şi chiar carcase de animale. Capete de porc sau chiar porcul cu totul, cai, o jumătate de oaie, nicio problemă. Ridică un capac de canalizare şi a aruncat animalul cu totul, sau un frigider sau un covor, chiar şi o traversă de cale ferată. Nu mai punem la socoteală uleiuri, substanţe toxice, medicamente expirate, carburanţi, plăpumi, aparate de aer condiţionat, carcase de televizoare, anvelope. Totul la canal”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu, marţi, într-o postare pe Facebook.

Aceştia au arătat că ”preţul” acestor gesturi este reprezentat de ”avarii, disconfort şi poluarea mediului”.

De aceea, Aurelian Păduraru a făcut un apel atât către cetăţenii care locuiesc în Bucureşti şi zonele limitrofe Capitalei să dea dovadă de responsabilitate atunci când folosesc canalizările şi să aibă un pic grijă de această staţie de epurare, şi aşa subdimensionată.

”Atunci când deşeurile ajung în canalizare acestea blochează conductele de scurgere, materiile organice depuse pe conducte creează mirosuri neplăcute, iar prin acumulare pot obtura canalele blocând fluxul de ape uzate sau chiar creând refulări. Toate acestea sunt poluări ale mediului care pot fi evitate prin simpla folosire a coşului de gunoi şi nu a sistemului de canalizare. Puţină responsabilitate nu ar strica atunci când folosim canalizarea. Într-un final totul se răsfrânge asupra calităţii vieţii noastre”, a afirmat Păduraru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.