Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Garry Kasparov e categoric: 'Singura modalitate de a pune capăt acestui război este ca Ucraina să fie eliberată'

newsline.news
Garry Kasparov

Fostul campion mondial la șah, Garry Kasparov, este de părere că există o singură modalitate pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

„Singura modalitate de a pune capăt acestui război este ca Ucraina să fie eliberată. Nu există altă cale. Orice spune altceva nu înețele ce se întâmplă acolo sau are ceva interes care nu e anunțat”, a spus Kasparov, la CNBC.

„Putin nu câștigă războiul. De fapt e pe partea pierzătoare. Putin a cauzat Rusia să fie izolată cel mai mult în istoria ei. (...) Dacă noi lăsăm astfel de dictatori, care au acces la arme nucleare, să șantazeze lumea liberă...(...). E un război în care o parte vrea să o distrugă pe alta. Țelul lui Putin e să distrugă în totalitate Ucraina și nu și-a schimbat planul”, a conchis Kasparov.

Garry Kasparov este desemnat drept "agenţ ai străinătăţii" în Rusia.

Această etichetă infamă, care aminteşte de "duşmanii poporului" din perioada sovietică, este folosită pe scara largă împotriva opozanţilor, jurnaliştilor şi activiştilor pentru drepturile omului acuzaţi că desfăşoară activităţi politice finanţate din străinătate.

"Agenţii străinătăţii" sunt supuşi la numeroase constrângeri şi proceduri complicate, sub ameninţarea unor grave sancţiuni. În special, ei trebuie să indice acest statut în toate publicaţiile lor.

Ministerul rus de Justiţiei susţine că Garry Kasparov, 59 de ani, are "surse" din Ucraina pentru a-şi finanţa activităţile.

Fost campion mondial la şah, Garry Kasparov este opozant de multă vreme al preşedintelui Vladimir Putin şi trăieşte în exil în Statele Unite de aproape zece ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.