Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gata cu inundațiile pe Șoseaua Berceni! Primăria Sectorului 4 montează 1,6 km de rețea de apă pluvială

inundatii bucuresti

Lucrările pentru lărgirea la patru benzi a Șoselei Berceni din Sectorul 4 al Capitalei vor rezolva și problema inundațiilor care apar în zona IMGB, la fiecare ploaie torențială. Potrivit Primarului Sectorului 4 Daniel Băluță, pe o porțiune de 1,6 km primăria va construi o rețea pentru preluarea apei pluviale.

Conducta care va capta apa de ploaie va fi construită în afara carosabilului, pe partea dinspre linia de metrou, iar gurile de scurgere vor fi montate la marginea șoselei.

”Am preferat să facem noi această investiție de aproximativ 2,5 milioane de lei, pentru a nu mai fi nevoie de intervenții după terminarea lucrărilor. Pe porțiunea respectivă nu a existat niciodată o astfel de rețea și de aceea se produceau inundații, la fiecare ploaie abundentă”, a explicat Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Citește și: Atenție - Semnele care îţi spun că urmează să faci atac cerebral

Conform proiectului, noua rețea cu diamentrul de 315 mm va fi montată prin foraj orizontal și va face legătura între capătul rețelei existente la intrarea pe Șos. Berceni și instalațiile de captare ale IMGB, suficient dimensionate pentru a face față întregului debit din zonă.

Mai mult decât atât, pe porțiunea de 1,6 km, pe care se va construi instalația de captare a apei de ploaie vor fi realizate 38 de guri de scurgere și 37 de cămine de vizitare, astfel încât preluarea apei să fie cât se poate de eficientă, iar intervențiile în cazul înor probleme apărute la instalație, să fie cât mai facile.

Șoseaua Berceni este parte din proiectul Primăriei Sectorului 4 de lărgire la două benzi de circulație pe sens, a trei artere importante de circulație, alături de Str. Turnu Măgurele și Str. Luică, potrivit unui comunicat remis STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.