Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gaura din stratul de ozon din Antarctica a atins dimensiuni record

ozon

Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii a crescut la o dimensiune record, însă această constatare nu poate semnala un trend, au declarat oamenii de ştiinţă chilieni, potrivit Agerpres.

Vezi si: Incendiu violent în Dubai: Zgârie-nori cuprins de flăcări / FOTO

Practic, gaura din stratul de ozon acoperă o suprafaţă de 10 milioane de kilometri pătraţi, mai mult decât dublu faţă de media obişnuită înregistrată în această perioadă a anului, au declarat cercetătorii de la Universitatea din Santiago şi Instituto Antártico Chileno (INACH).

Datele din această lună au fost, probabil, legate de temperaturile scăzute înregistrate în stratosferă în acest sezon şi nu reprezintă în mod necesar o schimbare de trend, a precizat Raul Cordero, cercetător în cadrul institutului menţionat.

Cordero împreună cu Alessandro Damiani au prezentat datele oferite de satelit cu privire la luna decembrie după ce au călătorit la Union Glacier Joint Scientific Polar Station amplasată 1.000 de kilometri de Polul Sud.

Epuizarea stratului de ozon este de obicei mai evidentă la altitudini mai mari, mai ales în Antarctica, în timpul primăverii din emisfera sudică.

Oamenii de ştiinţă speră că acordurile încheiate la recentul summit privind schimbările climatice desfăşurat la Paris vor ajuta la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră permiţând stratului de ozon să se refacă la mijlocul acestui secol, mai notează agenţia Xinhua.

Vezi si: Ce este interzis sa faci de 1 ianuarie

Vezi si: Gafă incredibilă la Pro TV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.