Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gazul azerbaidjan va permite Italiei să se transforme în hub european de gaz - analist italian

karadeniz-press.ro
gazoduct

Vizita de stat a președintelui azerbaidjan Ilham Aliyev în Italia este istorică, a declarat pentru Trend Domenico Letizia, analistul economic și geopolitic italian, care cooperează cu Imprese del Sud Think Tank.

"Aceasta este prima vizită de stat a președintelui azerbaidjan Ilham Aliyev în Italia, cu care se mențin relații excelente în domeniile politic, economic, cultural și științific", a menționat Letizia.

„Această vizită de succes este un pas semnificativ către dezvoltarea relațiilor dintre Azerbaidjan și Italia.

”Analistul italian a menționat în special că declarația comună semnată între Azerbaidjan și Italia în cadrul acestei vizite este o nouă etapă în relațiile bilaterale.

Letizia a adăugat că întâlnirile președintelui azer cu înalții oficiali italieni, precum și cu reprezentanții companiilor italiene reprezentând diverse domenii, sunt baza dezvoltării schimburilor comerciale și comerciale.

„Forumul de afaceri azaro-italian, care se desfășoară ca parte a acestei vizite istorice, are o importanță deosebită și în dezvoltarea relațiilor, în special în domenii precum agricultura, producția de echipamente industriale, transport și infrastructură, TIC, energie și tehnologii ecologice ”, a spus analistul.

Citește și: Călin Popescu Tăriceanu, despre referendumul privind taxa Oxigen:Nu există o soluție perfectă

"Italia și Azerbaidjan sunt parteneri importanți", a adăugat Letizia.

„Azerbaidjan întreține relații comerciale puternice cu Italia nu numai în sectorul energetic, ci și în alte sectoare ale economiei.

Azerbaidjanul a urmat un curs pentru diversificarea economiei sale, iar Italia în acest aspect poate juca un rol important, inclusiv în sectoare precum agricultura, infrastructura și serviciile IT.

Capacitățile Portului Baku și zonele de liber schimb sunt, de asemenea, importante în extinderea relațiilor economice bilaterale. "

Cu toate acestea, componenta energetică este, de asemenea, o prioritate, având în vedere implementarea activă a proiectului Trans Adriatic Pipeline (TAP), a spus analistul italian.

„Implementarea proiectului TAP are o importanță deosebită pentru Italia, deoarece acest proiect va permite țării să depășească problemele energetice și să se transforme în hub european de gaze”, a menționat Letizia.

„Până la sfârșitul anului 2020, gazul azerbaidjan va merge în Italia și de acolo va fi livrat în alte țări europene.

Acest proiect va schimba semnificativ harta energetică a Europei și va crește concurența pe piața gazelor de pe continent. "

Analistul a spus că vizita de stat a președintelui Ilham Aliyev în Italia coincide cu deschiderea Anului culturii azerbaidiene (2020) în Italia.

„În cadrul acestui eveniment, spectacole de teatru, concerte, expoziții și întâlniri în toată Italia vor avea loc în termen de zece luni, iar acest lucru va permite italienilor să se familiarizeze și mai mult cu tradițiile și cultura azerbaidjană”, a adăugat Letizia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.