Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scandal - Geamanduri periculoase, cu cruci și numărul morților, donate de Fundația SMURD pentru stațiunile de la Marea Neagră

Captura Ecran Digi 24
geamanduri cruce

În mai multe stațiuni din Eforie Nord au apărut geamanduri în formă de cruce.  Ca imaginea să fie și mai macabră, pe noile geamanduri este scris și numărul morților din acea stațiune. Salvamarii din mai multe stațiuni precum Olimp, Neptu sau Mamaia au refuzat să le monteze în apă, susținând că sunt nu doar inestetice, și chiar și un pericol pentru turiștii care se pot accidenta în ele, fiindcă au elemente de aluminiu.

Coordonatorul Serviciului de salvamar pentru Mamaia şi Constanţa, Gabriel Culea, a declarat, luni, pentru News.ro, că acestea nu vor fi montate în larg pentru că nu îndeplinesc condițiile de siguranță.

“Nu le vom monta pentru că rolul geamandurii este de a marca zona de siguranţă. Sunt bine specificate în lege forma şi culoarea ei. Această geamandură, care nu ştiu de cine a fost creată, nu îndeplineşte aceste condiţii. În plus, elementele de prindere pe geamandură sunt periculoase, sunt plăcuţe cu colţuri, iar în momentul în care marea este agitată şi o persoană este curioasă să citească acel mesaj, acea plăcuţă o poate răni”, a explicat Gabriel Culea.

Nici turiștii nu par să fie prea încântați de faptul că vacanța lor a ajuns să se desfășoare sub semnul morții. Geamandurile au fost donate de Fundația SMURD.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.