Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gelu Diaconu, fostul preşedinte ANAF, îi dă peste nas unui deputat PNL: 'Vă rog sa puneți la dispoziția românilor aceste date'

gelu diaconu sef anaf

Fostul șef ANAF, Gelu Diaconu, îi răspunde deputatului PNL Bogdan Huţucă, care i-a cerut  să nu transforme războiul pe care acesta îl are cu ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, într-o ”suită de acuzaţii calomnioase”, precizând că Legea 29/2018 degrevează foarte mulţi români de impunerile fiscale ”nedrepte” ale ANAF.

„Stimate domnule deputat,

Ma adresez domniei voastre in calitate de contribuabil si alegator. Trec peste ironiile dvs. neinspirate la adresa mea cu privire la presupusa vendetta pe care as avea-o cu amicul dvs. Misa. V-as recomanda doar ca, pe viitor, sa lasati ironiile deoparte atata timp cat sunteti platit din bani publici.
Imi permit sa trec direct la fondul problemei initiativei dvs. legislative.
Imi exprim satisfactia ca discut public cu un adevarat cunoscator al efectelor Legii 29/2018 pentru ca sunteti un adevarat profesionist al finantelor publice. Nu degeaba, pana de curand, ati fost sef de administratie fiscala importanta, vicepresedinte al ANAF coordonator al inspectiei fiscale si director general al celei mai importante directii din MFP.
Nu acelasi lucru il pot spune despre amicul Misa, pe care cred ca dvs. l-ati initiat deja in aceasta chestiune. Sau, poate, nu ati discutat niciodata cu neprihanitul Misa pe acest subiect?

Numire de ULTIM MOMENT în Poliţie! Ministrul de Interne a făcut ANUNŢUL: Cine îi va fi adjuct noului şef al IGPR, Cătălin Ioniţă

Asadar, reluind de fapt ideile din Expunerea de Motive a legii incriminate, dvs. ne spuneti noua, electoratului muritor, ascunzandu-va in spatele celor “99% dintre parlamentarii” care au votat legea, ca ati initiat o lege reparatorie fata de o situatie generata de “neexercitarea rolului activ” de catre ANAF. Apoi iterati cateva principii inalte, cam dificile de inteles de catre poporenii care traiesc in crunta realitate din Romania, un adevarat rai al evazionistilor.
Cu ingaduinta dvs., rezum si reformulez pe intelesul votantilor PNL cateva argumente ale dvs:
Astfel:
- pentru ca subunitati teritoriale ale ANAF (in fapt doua administratii de sector din Bucuresti) au oferit un punct de vedere potrivit caruia tranzactiile imobiliare repetitive/continue ale persoanelor fizice sunt tranzactii din patrimoniul personal,
- pentru ca unora dintre aceste persoane fizice, reincadrandu-li-se tranzactia, li s-a calculat numai TVA dar nu si impozit pe venit de 16% si contributii sociale,
- pentru ca neexistand o procedura de compensare (vai, domnule deputat, poate mai bine dadeati o mana de ajutor MFP/ANAF sa faca o astfel de procedura!) intre impozitul de 1% platit la notariat si cel de 16% datorat legal,
- pentru ca ANAF-ul documentandu-se pe baza declaratiei 208 “nu a luat masura “stoparii” acestui fenomen,
DUMNEAVOASTRA ATI CONSIDERAT DE CUVIINTA SA-I IERTATI PE TOTI ANULANDU-LE OBLIGATIILE FISCALE .
Ce generos sunteti domnule deputat pe seama banului public! Nu era mai corect ca acele situatii punctuale care nu cadrau cu principiile dvs. europene inalte sa fie rezolvate in contencios de instantele de judecata?
Sa nu fi auzit domnia voastra de toti smecherii care au construit pe persoana fizica cu intentie blocuri si ansambluri rezidentiale sau de clanurile interlope care au spalat sume imense de bani prin tranzactii imobiliare “puse” pe persoane fizice analfabete? Dar de samsari de terenuri/case nationalizate vandute repetitiv pe persoana fizica, etc. Tocmai dvs., constantean la origine, si cu atata experienta in inspectie fiscala?
De aceea, va rog domnule deputat, pregatit fiind sa fac fata ironiilor dvs. viitoare, sa solicitati si sa faceti publice urmatoarele informatii:
  • documentul cu avizul negativ al MFP pentru proiectul dvs. ( cum credeti ca ar fi semnat un alt fel de punct de vedere cineva din MFP/ANAF cand Curtea de Conturi va spusese clar care este regimul fiscal al acestor tranzacti? Sau poate ar fi facut-o amicul Misa?),
  • stenogramele dezbaterilor din parlament (am sesizat cat de mult ati lucrat la aceasta lege chiar in perioada sfintelor sarbatori de iarna),
  • numarul de cazuri si sumele aferente obligatiilor fiscale anulate pentru care exista titluri de creanta,
  • numarul si valoarea tranzactiilor susceptibile a fi de aceeasi natura extrase din declaratia 208 pe care atat de profesionist ati invocat-o. Mai puteti sugera dvs ANAF (eu nu imi permit!) sa initieze un schimb de informatii cu Uniunea Notarilor Publici acolo unde stiu ca exista oameni extrem de responsabili;
In spiritul transparentei care va caracterizeaza, va rog sa puneti la dispozitia romanilor aceste date. Multi dintre ei se intreaba oare de ce in tara asta fraierii platesc taxe, plimbati cu sutele de mii pe la ghisee, iar smecherii primesc cu atata generozitate beneficiile initiativei dvs.
Si inca ceva domnule deputat: ati aruncat o pata asupra unui partid, PNL, al carui membru de rand eu sunt din 1996. Meritam si noi membrii de rand sa avem acces la aceste date publice.
Cat despre eventuala dvs. raspundere pentru efectele deja produse ale acestei legi, stati fara grija. Aveti imunitate dar si o Decizie a Curtii Constitutionale favorabila dvs.
Cu respectul cuvenit,
D.G.S
P.S. Despre “micii dvs. fermieri” cu vanzari de peste 220.000 lei nici nu merita sa mai va retin atentia.”, scrie Diaconu, pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.