Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

General american: Armele hipersonice folosite de Rusia în Ucraina nu pot influența decisiv războiul

www.reuters.com
racheta hypersonica

Președintele șefului Statului Major interarme al SUA, generalul Mark Milley, a declarat că utilizarea de către Rusia a armelor hipersonice în Ucraina nu are "efecte cu adevărat semnificative sau care să schimbe jocul", în timpul unei audieri a Subcomisiei pentru apărare a Camerei Reprezentanților.

"În afară de viteza armei, în ceea ce privește efectul său asupra unei anumite ținte, nu vedem efecte cu adevărat semnificative sau care să schimbe jocul până în prezent cu livrarea numărului mic de arme hipersonice pe care le-au folosit rușii", a declarat Milley, conform CNN.

Un înalt oficial american din domeniul apărării a declarat marți că Rusia a lansat până acum între 10 și 12 rachete hipersonice împotriva Ucrainei.

Milley a confirmat că aceasta a fost prima dată când arme hipersonice au fost folosite în luptă și a spus că Departamentul Apărării a analizat fiecare atac hipersonic, dar a adăugat că nu poate da detaliile decât într-o sesiune clasificată.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat, în cadrul aceleiași audieri, că este de acord cu Milley și că nu crede că utilizarea de către președintele rus Putin a atacurilor hipersonice l-ar "determina să fie dispus să se ridice la nivelul de a folosi o armă nucleară".

"Cred că el încearcă să creeze un efect specific prin utilizarea acestei arme", a spus Austin, referindu-se la hipersonică. "Și, așa cum a subliniat președintele, se mișcă la o viteză care o face foarte dificil de interceptat. Dar nu schimbă jocul".

Anterior, în cadrul audierii, Austin a declarat că a fost decizia președintelui american Joe Biden de a împărtăși informații cu aliații și partenerii SUA în perioada premergătoare invaziei rusești în Ucraina.

"Acest lucru a creat încredere între aliații noștri într-un mod mai semnificativ", a spus Austin, "iar această încredere ne-a permis să generăm o unitate mai mare".

Austin a spus că schimbul de informații a fost "un element-cheie" în promovarea acestei unități, care speră că va continua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.