Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul american care l-a numit pe Barack Obama 'lider terorist' a obţinut un post în Pentagon cu susținerea lui Donald Trum

Tha New York Times
Donald Trump

Un controversat general în retragere, nominalizat de preşedintele american Donald Trump pentru un post influent la Pentagon, nu a reuşit să obţină confirmarea Senatului, dar a preluat în final o poziţie destul de importantă în ministerul american al apărării, relatează luni agenţia Reuters potrivit Agerpres.

Anthony Tata, care mai demult a spus despre fostul preşedinte Barack Obama că este un "lider terorist", va îndeplini oficial funcţia de subsecretar adjunct pentru politici de apărare, a precizat o purtătoare de cuvânt.

Teoretic, acest post îi oferă generalului o anumită influenţă în chestiuni politice stringente ale Pentagonului, potenţial şi în ce priveşte Iranul, notează Reuters.

Tata s-a remarcat nu doar declarând - în mod fals - că Obama este musulman şi terorist, ci şi spunând despre reprezentanta afro-americană Maxine Waters că este o "provocatoare rasistă", conform unui mesaj pe Twitter şters ulterior.

Reprezentantul democrat Adam Smith, preşedintele Comisiei pentru servicii militare a Camerei reprezentanţilor, a criticat decizia de a-l instala, totuşi, pe Anthony Tata într-un post la Pentagon, la câteva zile după ce Senatul controlat de republicani a anulat audierea de confirmare a acestuia pentru funcţia pentru care fusese nominalizat iniţial.

"Dacă un candidat nu reuşeşte să obţină susţinerea Senatului, aşa cum evident a fost cazul lui Tata, preşedintele nu ar trebui să-i atribuie respectivului un rol temporar identic", a comentat Smith, într-o declaraţie în care a subliniat că "această eludare a controlului face administraţia SUA mai puţin responsabilă şi pune loialitatea înaintea competenţei".

Pentru a putea prelua noul său rol, Anthony Tata a trebuit să treacă de două obstacole birocratice - să se retragă de la audierea în Senat pentru poziţia pentru care îl numise Trump iniţial, de subsecretar pentru politici, şi să accepte statutul provizoriu de subsecretar adjunct, de fapt un fel de "locţiitor".

Adam Smith a menţionat că ministerul american al apărării se confruntă cu un număr record de posturi vacante, poziţii de top fiind ocupate cu titlu provizoriu, cum este şi cazul lui Anthony Tata.

"Dacă nu pot avea loc confirmări, preşedintele trebuie să găsească oameni noi, calificaţi, care să-şi asigure susţinerea Senatului", a insistat congresmenul democrat.

Pentagonul a indicat că Tata a fost consilier principal pentru apărare în cabinetul secretarului apărării Mark Esper, deşi responsabilităţile pe care le-a avut în această calitate sunt neclare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.