Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul britanic Chris Ghika: 'Nu există o agravare a ameninţărilor iraniene în Irak şi în Siria'

blacknesc.ro
siria israel golan

Un purtător de cuvânt britanic al coaliţiei internaţionale în Irak şi în Siria a asigurat marţi că nivelul de ameninţare reprezentat de miliţiile proiraniene pentru forţele occidentale nu s-a intensificat, părând să contrazică administraţia preşedintelui american Donald Trump, potrivit France Presse, potrivit agerpres.ro.

"Nu există o agravare a ameninţării din partea forţelor proiraniene în Irak şi în Siria", a declarat generalul Chris Ghika, vorbind de la Bagdad în cursul unei teleconferinţe cu Pentagonul.

Citește și: EXCLUSIV Afacerea soției lui Mihai Gâdea a explodat! Lovitura dată de Agatha Kundri – Profitul s-a triplat

"Noi nu am constatat nicio schimbare în postura sau desfăşurarea forţelor Al-Hashd al-Shaabi", a adăugat generalul Ghika, referindu-se la vastul grup al unităţilor paramilitare irakiene angajate în lupta împotriva grupării Statul Islamic, dominat de miliţiile şiite.

"Sperăm şi ne aşteptăm ca această situaţie să continue", a adăugat el.

Citește și: Traian Băsescu încearcă să-i dea lovitura de grație lui Liviu Dragnea! Mutare dură

Sub presiunea întrebărilor despre această aparentă contradicţie cu discursul administraţiei americane, care a informat despre ameninţări "îngrijorătoare" şi "semnale clare" de pregătiri iraniene de atac împotriva intereselor americane în regiune, purtătorul de cuvânt britanic a asigurat că nu este "în decalaj cu Casa Albă".

"Ceea ce spun este că noi supraveghem ameninţările cu multă atenţie şi că ne ajustăm măsurile de protecţie a forţelor noastre în consecinţă", a spus el. "Dacă mă nelinişteşte ceva la nivel de pericol? Nu, într-adevăr nu. Luăm o serie de măsuri de protecţie şi le considerăm total satisfăcătoare", a adăugat acesta.

Generalul Ghika a ţinut să sublinieze că misiunea coaliţiei internaţionale în Siria şi Irak este de a lupta împotriva Statului Islamic şi nu a regimului iranian.

"Misiunea noastră este de a învinge Statul Islamic. Iranul nu figurează nici în ordinele care mi-au fost date, nici în directive, nici în vreun document de organizare", a dezvăluit el.

Citește și: Monica Macovei la tunuri! Dragnea și Tăriceanu nimiciți de fostul ministru al Justiției

"Suntem aici la invitaţia guvernului irakian pentru a învinge Statul Islamic şi nu pentru a avea ceva cu Iranul", a adăugat acesta. "Subliniez asta pentru că eu cred că este într-adevăr important în acest stadiu", a mai spus generalul britanic.

El a refuzat să precizeze nivelul de alertă al forţelor coaliţiei în Siria şi Irak, afirmând că "aceasta ar putea afecta protecţia trupelor".

SUA anunţaseră la începutul lunii mai desfăşurarea în Golf a portavionului USS Abraham Lincoln şi a unei forţe de bombardiere ca răspuns la o "ameninţare credibilă" din partea Teheranului.

Washingtonul a mai anunţat trimiterea unei nave de război transportând vehicule, în special amfibii, şi a unei baterii de rachete Patriot care urmează să se alăture flotei conduse de USS Abraham Lincoln.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.