Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Generalul Valery Zalujni spune că Ucraina are inițiativa: Inamicul încearcă să distragă atenția

podul.ro
Valeri Zalujni

Comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Valery Zalujni, a subliniat că apărătorii dețin inițiativa în ofensivă, iar rușii încearcă să distragă atenția forțelor ucrainene din anumite zone ale frontului cu acțiuni active de asalt.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei cu referire la declarația lui Zaluzhnyi în urma unei conversații cu președintele Statului Major Comun al Statelor Unite ale Americii, generalul Mark Milley:

„A avut o conversație telefonică cu președintele Statului Major al Statelor Unite ale Americii, generalul Mark Milley. A vorbit despre situația operațională de pe front. Forțele armate ale Ucrainei continuă să desfășoare operațiuni defensive și ofensive.

În ceea ce privește apărarea. Ea este stabilă. Soldații noștri fac tot posibilul pentru asta. Inamicul efectuează atacuri active în mai multe direcții, dar nu reușește. În special, acest lucru este legat de un efort de a distrage atenția forțelor ucrainene din anumite zone ale frontului.

Luptele grele continuă, trupele ucrainene pas cu pas continuă să creeze condiții pentru înaintare. Inițiativa este de partea noastră.”

Zaluzhny a raportat că, în timpul conversației cu Milli, au discutat și despre nevoile actuale ale Forțelor Armate în materie de arme și muniție. Comandantul șef a mulțumit partenerilor pentru ajutor și sprijin și a fost de acord să păstreze legătura și să interacționeze activ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.