Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Generaţia Funeriu' iese din universităţi: 'Mă simt ca un stejar de care se freacă porcii'

funeriu bun

Daniel Funeriu trage o concluzie amară la cinci ani după primul exament de bacalaureat organizat după regulile draconice introduse de fostul ministru al Educaţiei din Guvernul Boc. 2016 este anul în care elevii care au obţinut bacalaureatul în 2011 părăsesc universităţile (după facultate şi masterat).

"Prima generaţie de copii cu bacalaureatul curat din 2011 este absolventă în universităţi. Mă bucur că am putut să le ofer mândria unei diplome semnificative, dar sunt trist că nu le-am putut oferi şi universităţi mai bune. Primesc des întrebări pe această temă. Copiilor le spun asta: succes, este momentul să vă deschideţi aripile, credeţi-mă încă o dată: cerul este limita. Este rândul vostru să fiţi la înălţime. Pentru ceilalţi, trebuie să mărturisesc că atunci când compar această mică realizare cu vidul cosmic al acţiunilor politicienilor din ultimii 5 ani, mă simt ca un stejar de care pornii se freacă", a scris Daniel Funeriu pe Facebook.

2011 a fost anul în care, sub conducerea lui Daniel Funeriu, Ministerul Educaţiei a introdus o monitorizare mult mai riguroasă la examenul de bacalaureat, atât în ceea ce-i priveşte pe elevi, cât şi pe profesorii care supraveghează. Cea mai cunoscută măsură a fost cea a introducerii camerelor de luat vederi în sălile de examen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.