Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Ciamba, întâlniri importante în marja Consiliului Ministerial al OSCE de la Viena

george ciamba

Secretarul de stat pentru afaceri bilaterale şi strategice în spaţiul euroatlantic, George Ciamba, a avut în marja Consiliului Ministerial al OSCE, organizat în 7 şi 8 decembrie, la Viena, întrevederi cu Tsogtbaatar Damdin, ministrul de externe al Mongoliei, cu Erlan Abdyldaev, ministrul afacerilor externe al Republicii Kîrgîze, şi cu Gayrat Fazilov, ministrul de externe adjunct din Republica Uzbekistan.

Potrivit unui comunicat al MAE remis joi Agerpres, Ciamba a prezentat priorităţile ce vor fi promovate de România în domeniul relaţiilor externe pe durata exercitării preşedinţiei Consiliului UE, cu accent pe dimensiunea globală şi rolul diplomaţiei multilaterale şi pe sprijinul pentru consolidarea dialogului cu ţările din Asia Centrală.

"Demnitarul român a evidenţiat necesitatea unei abordări bazate pe sinergii, urmărind dezvoltarea durabilă, cooperarea şi stabilitatea în regiune. Pe acest fond, a subliniat valoarea adăugată a expertizei semnificative deţinută de ţara noastră în ceea ce priveşte regiunea Mării Negre şi Vecinătatea Estică", se precizează în comunicat. Conform MAE, întrevederile au confirmat necesitatea unui calendar de dialog consecvent şi periodic, în măsură să faciliteze evoluţia ansamblului relaţiilor bilaterale, inclusiv în domeniul economic şi de afaceri. De asemenea, oficialul român a avut întrevedere bilaterală cu Patricia Flor, comisar federal pentru dezarmare şi controlul armamentelor în Ministerul german al Afacerilor Externe, în care au fost abordate aspecte de actualitate privind dezarmarea şi controlul armamentelor convenţionale, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.