Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Clooney și Merryl Streep au făcut o campanie de donaţii pentru actorii de la Hollywood aflați în grevă. Ce sumă au reușit să strângă

Hollywood

Merryl Streep şi George Clooney, cărora li s-au alăturat celebrităţi precum Matt Damon şi Oprah Winfrey, au contribuit la strângerea a peste 15 milioane de dolari în ultimele trei săptămâni în sprijinul actorilor aflaţi în grevă, scrie The New York Times, citat de news.ro.

Actorii de la Hollywood sunt în grevă de aproape trei săptămâni. Ei au mers pe liniile de pichetare pe o căldură toridă, au orchestrat mitinguri zgomotoase şi au inundat reţelele de socializare cu mesaje. Dublura dublurii lui Harrison Ford şi-a dat foc (în siguranţă) la un protest în Georgia. Preşedinta sindicatului actorilor, Fran Drescher, a vorbit marţi despre studiourile "conduse de lăcomie" în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local din New York.

Dar unii oameni au fost nedumeriţi de un element lipsă. Aşa cum Variety, revista de divertisment, a scris pe 24 iulie: „De ce nu s-au alăturat vedetele de pe lista A-List la pichetul SAG-AFTRA?”.

Se pare că unele megastaruri - precum Meryl Streep şi George Clooney - au contribuit într-un mod diferit.

Fundaţia SAG-AFTRA, o organizaţie de caritate care oferă asistenţă financiară artiştilor de la locul de muncă, a declarat miercuri că Streep şi Clooney au ajutat la conducerea unei campanii de donaţii care a strâns peste 15 milioane de dolari în ultimele trei săptămâni. Cei doi au donat fiecare câte un milion de dolari şi apoi au început să facă lobby pe lângă celelalte vedete de la Hollywood cu cele mai mari venituri pentru contribuţii. A fost creat un Google Doc pentru a ţine evidenţa cine pe cine sprijină.

Alte opt vedete (Matt Damon, Leonardo DiCaprio, Hugh Jackman, Dwayne Johnson, Nicole Kidman, Julia Roberts, Arnold Schwarzenegger şi Oprah Winfrey) au donat 1 milion de dolari sau mai mult, alături de două cupluri de vedete: Jennifer Lopez şi Ben Affleck şi Ryan Reynolds şi Blake Lively.

„Îmi amintesc de zilele mele ca ospătar, femeie de serviciu, dactilografă, chiar şi de perioada petrecută la coada de şomaj”, a declarat Merryl Streep. „În această grevă, sunt norocoasă să îi pot susţine pe cei care vor lupta într-o acţiune lungă de susţinere împotriva lui Goliat”.

Clooney a adăugat: „Am stat pe umerii unor oameni ca Bette Davis şi Jimmy Cagney, şi este timpul ca generaţia noastră să dea ceva înapoi”.

Contribuţia lui Dwayne Johnson a fost dezvăluită de Courtney B. Vance, preşedintele Fundaţiei SAG-AFTRA, la sfârşitul lunii trecute. Cunoscut în continuare de unii fani sub numele de The Rock, Johnson a răspuns la un apel al lui Vance către actorii cu venituri mari la începutul grevei. Publicitatea rezultată a fost utilă pentru a obţine sprijin pentru campania Streep-Clooney, potrivit unei purtătoare de cuvânt a Fundaţiei SAG-AFTRA, în vârstă de 38 de ani, care este asociată cu sindicatul actorilor, dar care funcţionează independent.

Unii actori sunt foarte bine plătiţi, dar Fran Drescher a declarat în faţa Consiliului Local din New York că 86% dintre cei 160.000 de membri ai sindicatului câştigă mai puţin de 26.500 de dolari pe an. Vance a declarat că programul de asistenţă financiară al fundaţiei „procesează în prezent de peste 30 de ori mai mult decât numărul nostru obişnuit de cereri de ajutor de urgenţă”.

Unele vedete mari au fost vizibile pe liniile de pichetare, inclusiv Lupita Nyong'o, Colin Farrell, Jane Fonda, Awkwafina şi Brendan Fraser, câştigătorul în exerciţiu al premiului Oscar pentru cel mai bun actor. Dar puterea vedetelor poate fi în ambele sensuri; greva se referă la salariile minime, iar protestele actorilor de elită ar putea tulbura mesajul. Există, de asemenea, problema securităţii.

Nu este clar cât va dura greva actorilor - scenariştii sunt, de asemenea, în grevă - dar majoritatea oamenilor de la Hollywood se aşteaptă ca aceasta să continue cel puţin încă câteva săptămâni. Ultima dată, SAG-AFTRA a intrat în grevă în 1980.

Sindicatul actorilor a declarat că încearcă să asigure salarii rezonabile pentru membrii săi, în special pentru cei care realizează filme sau emisiuni TV pentru serviciile de streaming. De asemenea, actorii se tem că tehnologia inteligenţei artificiale ar putea fi folosită pentru a crea replici digitale ale lor (sau că performanţele ar putea fi modificate digital) fără plată sau aprobare.

Alliance of Motion Picture and Television Producers, care negociază în numele companiilor de la Hollywood, a declarat că îşi menţine angajamentul de a ajunge la un acord echitabil într-un moment dificil pentru o industrie bulversată de revoluţia streaming-ului, pe care pandemia a accelerat-o.

„Sindicatul a ales în mod regretabil o cale care va duce la dificultăţi financiare pentru nenumărate mii de oameni care depind de această industrie”, a declarat alianţa într-un comunicat de presă, în momentul în care actorii au ieşit din sală. Aceasta a refuzat, miercuri, să comenteze contribuţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.