Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

George Simion: 'Trebuie să ne dăm mâna pentru că ne confruntăm cu un guvern de escroci!'

Radu Pop
Facebook
George Simion

George Simion: 'Trebuie să ne dăm mâna pentru că ne confruntăm cu un guvern de escroci!'

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat miercuri, 8 noiembrie, la Palatul Parlamentului, dezbaterea cu tema „Energia verde: soluție durabilă sau obstacol pentru investițiile strategice?”, eveniment care a reunit experți în domeniul energiei, al economiei, profesori universitari, cercetători, oameni cu o vastă experiență în domeniu.

Dezbaterea a abordat subiecte precum gestionarea resurselor energetice, eficiența tehnologiilor verzi, precum și securitatea energetică națională.

Resursele energetice naționale au suferit un recul dramatic în ultimii 30 de ani. Prin introducerea soluțiilor verzi au fost neglijate, blocate sau închise și capacitățile existente. Tocmai de aceea soluțiile verzi trebuie atent abordate prin prisma eficienței, a problemelor de mediu pozitive și negative induse.

Prezent la dezbatere, președintele AUR, George Simion, a exprimat susținerea partidului pentru continuarea exploatării lignitului și a cărbunelui în România, argumentând că acestea reprezintă o sursă de energie stabilă pentru mulți ani de acum înainte.

„Sigur că vrem să protejăm mediul, sigur că încercăm să fim cât mai prietenoși cu mediul înconjurător, dar noi, din cifrele pe care le-am consultat, ne-am atins țintele până în 2030”, a declarat George Simion. El a adăugat că România a închis toate minele mai devreme decât era necesar și a redus activitatea economică, astfel încât nu mai are ce să reducă.

George Simion a subliniat că AUR susține necesitatea unui mix energetic. „De 3 ani de când sunt aici, în Parlament, am tot asistat la promisiuni care nu s-au materializat. Închidem mina de uraniu de la Crucea dar nu e nicio problemă pentru că deschidem la Grințieș, în județul Neamț. S-a închis la Crucea, nu s-a mai deschis nicăieri. Poziția noastră este una fermă: avem nevoie de un mix energetic, avem nevoie de toate tipurile de energie”, a spus președintele AUR.

Liderul AUR a subliniat că, la ora actuală, ne confruntăm în România cu „un guvern de escroci”. „În momentul în care tu timp de 2 săptămâni spui că nu se reduce plata cu numerar și că este o teorie a conspirației și că AUR este un partid tinichea care sperie lumea și la nici 24 de ore după vii și spui că renunți la măsurile de limitare a numerarului, înseamnă că ești un escroc. La fel au făcut cu așa zisa impozitare cu 1% a marilor contribuabili, a multinaționalelor care nu este impozitare cu 1% pe cifra de afaceri, pe când IMM-urile și întreprinzătorii români sunt taxați cu 3% conform noului pachet financiar-fiscal”, a precizat acesta.

În acest context, George Simion a lansat un apel pentru o formă de „grevă fiscală”. „Apelul meu este o formă de greva fiscală, prin care să 'șantajăm' efectiv actuala guvernare condusă de Marcel Ciolacu. Amânarea, eșalonarea, plata impozitelor anul viitor, pentru că se poate, până când acest Guvern ori pleacă, ori înțelege să fie prietenos cu românii, cu mediul de afaceri și cu toți jucătorii de pe piață”, a afirmat George Simion.

În cadrul dezbaterii au fost ridicate probleme economice dificile, au fost dezbătute prognozele economice la nivel național, dar și în context european, prin care trece sistemul energetic, dar și situația industriei energetice prin abordarea greșită a strategiei sistemului energetic, care să pună în valoare potențialul real al României, care să conțină cont de sursele regenerabile, dar și de cele convenționale.

Întreaga dezbatere poate fi urmărită pe canalul de YouTube al partidului Alianța pentru Unirea Românilor: https://www.youtube.com/watch?v=gjEY0e9hu-M&t=1117s.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.