Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Georgia: O mină maritimă a explodat pe plaja din Batumi

Navy
mina marina

Pe plaja din Batumi a explodat o mină maritimă, adusă probabil de curenţi dintr-unul din porturile ucrainene. Explozia s-a produs foarte aproape de mal și a fost destul de puternică, fiind auzită și în zone rezidențiale. La fața locului acţionează geniştii, iar Ministerul de Interne al Georgiei a demarat o anchetă.

O mină navală a explodat pe coasta Mării Negre, la Batumi, informează canalul georgian "Rustavi 2". Explozia a avut loc la aproximativ 25 de metri de plajă. Potrivit datelor preliminare, nimeni nu a fost rănit. De asemenea, nu există distrugeri ale infrastructurii. Bloggerul Nikolai Levşiţ, care locuiește în Georgia, a publicat un videoclip cu explozia pe care locuitorii din Batumi au auzit-o în jurul orei 18:00 (17:00, ora Moscovei). Acesta a spus că oamenii aflaţi pe plajă au observat mina legănându-se pe valuri chiar înainte de a exploda. Ministerul de Interne din Georgia a demarat o anchetă cu privire la explozia de pe plajă, anunţă Interpress.

"Se iau toate măsurile necesare" - a precizat agenția. La fața locului au sosit angajați ai departamentelor de profil ale Ministerului de Interne, inclusiv pompieri, reprezentanți ai poliției de patrulare și ai poliției penale. Pe plajă sunt și genişti. Redactor-șef al revistei de analiză militară "Arsenal", Irakli Aladaşvili, într-un interviu acordat pentru "Ambebi", a subliniat că pericolul ridicat al exploziilor minelor a fost avertizat încă în urmă cu un an, când militarii ucraineni au amplasat mine de-a lungul întregului litoral al Ucrainei, de teama atacului dinspre mare. "Această strategie a funcționat, iar rușii nu au îndrăznit să lanseze un asalt amfibiu în acel moment, dar apoi, cu timpul, unele dintre aceste mine marine au fost smulse din dane și duse în larg" - a precizat Aladaşvili. El a amintit că, anterior, mine au fost deja descoperite în largul coastelor Bulgariei, României și Turciei. "Fiecare astfel de mină de mare cântărește 172 kg, în care sunt plasate 20 kg dintr-un amestec puternic exploziv" - a adăugat expertul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.