Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Gerhard Schroeder, fost cancelar german, declaraţie SURPRIZĂ: Discuţia despre schimbările climatice, exagerată

incalzire globala

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder a avertizat asupra actualei tendinţe la nivel european prin care problema schimbărilor climatice subordonează în dezbaterea publică toate celelalte chestiuni care ar trebui să fie de interes, consemnează agenţia DPA, potrivit Agerpres.

''Nu contest că este o problemă importantă. Dar faptul că aproape întreaga dezbatere politică este dominată de chestiunea climatului merge prea departe'', a declarat Schroeder sâmbătă publicaţiei economice Handelsblatt.

''Partidele tradiţionale au încercat întotdeauna să se adreseze unei palete largi de chestiuni sociale: Dar competitivitatea? Cum este gestionat sistemul nostru educaţional? Cum putem ţine pasul cu digitalizarea? Acestea sunt întrebări importante. Însă acum totul este eclipsat de dezbaterea privind climatul'', remarcă Gerhard Schroeder. 

El mai constată că această dezbatere despre schimbările climatice a avut ca efect creşterea popularităţii Verzilor. ''Totuşi, estimarea mea este că pe termen lung va fi dificil de susţinut această ''republică'''', mai crede fostul cancelar german. 

Schroeder, care a fost odată membru în consiliul de supraveghere al companiei Volkswagen, a criticat şi strategiile privind sustenabilitatea industriei auto germane, apreciind că ''acolo unde înainte se acorda prea puţină atenţie mobilităţii electrice, acum parţial se exagerează''. ''Adesea uităm că diesel-ul va fi încă mulţi ani de acum înainte un tip de motor important'', comentează Schroeder actuala preocupare a producătorilor auto pentru proiectarea de autoturisme electrice. 

''Este de necrezut că producători auto consacraţi se lasă singuri împinşi într-un colţ. Managementul lor trebuie să aibă curajul să spună: Avem nevoie de mai mult timp şi trebuie să susţinem ambele variante'', a cochis Schroeder.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.