Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania a înregistrat cel mai uşor sezon de gripă din ultimele decenii, datorită măsurilor împotriva pandemiei

digi24.ro
Germania

Cu numai 519 cazuri confirmate până acum, Germania se îndreaptă spre cel mai uşor sezon de gripă din ultimele decenii, în mare parte datorită măsurilor adoptate pentru limitarea pandemiei de COVID-19, transmite joi dpa.

Conform grupului de lucru în domeniu din cadrului Institutului Robert Koch (RKI), în acest sezon nu au fost întrunite criteriile pentru declararea unui val de gripă sezonieră.

Cu alte cuvinte, potrivit unei purtătoare de cuvânt a RKI, 'nu a existat deloc o epidemie de gripă în acest sezon'.

Este pentru prima dată când se consemnează o astfel de situaţie începând din 1992, de când grupul de lucru face astfel de raportări.

Majoritatea celorlalte ţări din emisfera nordică au fost şi ele scutite de obişnuitul val de gripă sezonieră.

Potrivit grupului de lucru al RKI, în total 13 cazuri de decese asociate gripei au fost confirmate prin analize de laborator până acum în acest sezon.

În fiecare dintre sezoanele anterioare au fost consemnate de obicei câteva sute de decese, iar în valul sever din 2017-2018, aproape 1.700. Cifrele sunt însă mult subestimate, având în vedere că includ doar o minoritate de cazuri confirmate prin analize de laborator.

Conform estimărilor RKI, bilanţul real al deceselor în sezonul 2017-2018 a fost de aproximativ 25.000.

Măsurile impuse pentru limitarea răspândirii noului coronavirus sunt considerate principalul motiv pentru numărul atât de scăzut de infecţii gripale.

Igiena mai bună, purtarea de măşti, recomandarea de a păstra o distanţă minimă faţă de alte persoane şi de a ventila încăperile, munca de acasă şi închiderea temporară a şcolilor au ajutat la menţinerea infecţiilor gripale la niveluri istorice reduse în ţări din toată lumea, a indicat RKI.

De asemenea, interesul faţă de vaccinarea antigripală a fost mai ridicat decât în mod obişnuit datorită pandemiei de COVID-19 şi dezbaterii din jurul vaccinurilor.

Din martie până în decembrie anul trecut, în Germania au fost administrate cu circa 3,5 milioane mai multe vaccinuri antigripale decât în aceeaşi perioadă din 2019, reiese din statisticile medicale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.