Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania alocă un buget uriaş pentru modernizarea armatei

General History
armata germania

Comisia pentru buget a Bundestagului (camera inferioară a parlamentului german) a amânat o decizie privind finanţarea unui pachet de achiziţii de echipamente militare în sumă de 1 miliard de euro, din care face parte şi acordul de cumpărare în leasing a unor drone de fabricaţie israeliană, dotate cu arme, transmite joi Reuters, potrivit agerpres.

Comisia a aprobat totuşi alte achiziţii, de 11 miliarde de euro, pentru forţele armate, inclusiv cumpărarea a cinci corvete pentru suma de 2 miliarde de euro.

Citeşte şi: Polemică aprinsă în Austria. Ministrul de externe vrea să ÎNCHIDĂ grădiniţele de musulmani

Ministerul Apărării a atenţionat în legătură cu eventuale amânări, insistând că achiziţiile sunt necesare urgent pentru modernizarea unei armate slăbite de anii de reduceri bugetare.

Christine Lambrecht, deputată social-democrată, a declarat anterior că decizia comisiei pentru buget va fi amânată pentru întregul pachet de achiziţii, întrucât partidul său are nevoie de mai mult timp pentru consultări.

Ministrul apărării, Ursula von der Leyen, doreşte ca aceste solicitări să fie aprobate înaintea alegerilor federale de pe 24 septembrie, atenţionând că o amânare ar afecta suplimentar armata care încearcă să se reconstruiască după anii de reduceri după sfârşitul Războiului Rece şi să se pregătească pentru noi responsabilităţi.

După amânarea votului comisiei, ministrul a declarat la postul ARD că achiziţia dronelor israeliene, preferate de armată datorită compatibilităţii lor cu modele aflate deja în dotarea Bundeswehr-ului, se află încă în discuţie.

Citeşte şi: EXPLOZIE puternică în apropiere de o bază militară NATO. Se iau în calcul mai multe ipoteze -FOTO

Unii deputaţi social-democraţi au rezerve faţă de achiziţia dronelor Heron TP de la Israel Aerospace Industries (IAI), aparate ce pot fi dotate cu arme şi folosite pentru protejarea militarilor desfăşuraţi în misiunile din Afganistan şi Mali.

Curtea Supremă din Duesseldorf a respins în luna mai plângerea formulată de producătorul american de armament General Atomics faţă de planurile Germaniei de a achiziţiona drone de la rivala sa IAI, dar recent a anunţat că a fost depus recurs la decizia iniţială.

Parlamentari social-democraţi doresc ca în comisia pentru buget să nu se ia o decizie până la anunţarea verdictului final al justiţiei.

Germania are deja în dotare trei versiuni mai vechi ale dronei de recunoaştere Heron, care sunt desfăşurate în Afganistan. Mentenanţa acestor drone, care nu pot fi echipate cu arme, este asigurată de Airbus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.