Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania AVERTIZEAZĂ Grecia după ce RADICALII de stânga au câștigat alegerile

Preşedintele băncii centrale germane, Jens Weidmann, a îndemnat partidul stângii radicale Syriza, câştigător detaşat al legislativelor desfăşurate duminică în Grecia, "să nu facă promisiuni iluzorii" concetăţenilor săi, scrie AFP. 

"Aşteptările mele nu sunt cu siguranţă hotărâtoare, dar sper că noul guvern grec nu va face promisiuni iluzorii pe care ţara nu şi le poate permite", a declarat Jens Weidmann pentru postul public de televiziune ARD.

Citește și: DEZASTRUL confirmat oficial în Grecia: Stânga radicală câștigă clar/ update

De asemenea, el şi-a exprimat speranţa că "vor fi tratate problemele structurale din administraţie, finanţe publice, dar şi din economie", după primele rezultate parţiale care indică un larg avans al partidului Syriza. 

Scrutinul este supravegheat cu mare atenţie de partenerii europeni ai Atenei, îngrijoraţi din cauza dorinţei Syriza de a renegocia "cu fermitate" enorma datorie a Greciei şi a sfida în mod inedit programele de austeritate impuse de Uniunea Europeană. 

În legătură cu o eventuală reducere a datoriei Greciei, Jens Weidmann a reamintit că "au avut loc deja două". "Pentru mine, este important ca finanţele publice greceşti să fie consolidate pe termen lung. Atât timp cât nu este cazul, o nouă reducere a datoriei va oferi numai un răgaz temporar", a subliniat el. 

Pentru viitorul apropiat, Jens Weidmann a apreciat că Grecia "va continua să rămână tributară unui program de ajutor". Aceasta implică faptul că "angajamentele (Atenei faţă de creditorii săi) să fie respectate", a adăugat preşedintele Deutsche Bundesbank.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.