Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania cere drept de veto al Bruxellesului asupra bugetelor naţionale

Wolfgang Schauble

Ministrul german al finantelor Wolfgang Schäuble a pledat, într-un interviu publicat luni, pentru un drept de veto al Bruxellesului asupra bugetelor nationale care contravin normelor europene, informeaza AFP.

'Comisarul pentru afaceri economice trebuie sa aiba drept de veto asupra bugetelor care încalca criteriile europene de stabilitate', a argumentat ministrul într-un interviu acordat saptamânalului Focus.
Liderii europeni ar putea conveni asupra unui astfel de drept de veto la urmatorul lor summit din decembrie, a precizat ministrul, adaugând ca acesta ar reprezenta 'un semnal puternic al dorintei noastre de a ne respecta cu adevarat angajamentele comune'.
'Acest lucru nu afecteaza competenta nationala asupra bugetului', a explicat ministrul. 'Parlamentele din tarile în cauza vor putea decide în continuare reduceri ale cheltuielilor, cresteri de impozite sau implementarea altor reforme', a spus Wolfgang Schäuble.
'Trebuie sa aratam ca dorim sa mergem mai departe catre o uniune fiscala', a mai spus ministrul Schäuble, un apropiat al cancelarului german Angela Merkel.
Declaratiile sale intervin în momentul în care în Europa au loc discutii intense cu privire la proiectul de buget pe 2015 al Frantei, care prevede un deficit public care depaseste cu mult plafonul european.
Saptamâna trecuta, comisarul european pentru economie digitala, germanul Günther Oettinger, a criticat virulent derapajele bugetare ale Frantei, sustinând ca este o tara care recidiveaza în materie de deficite ridicate si facând apel la Bruxelles sa o trateze cu 'rigoare'.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.