Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania este în doliu! A murit liderul social-democraţilor germani la momentul reunificării

www.gazetadenavodari.ro
doliu, lumânare

Liderul social-democraţilor germani la momentul reunificării Germaniei, Hans-Jochen Vogel, care a fost de asemenea ministru al justiţiei şi candidat al Partidului Social-Democrat german (SPD) pentru postul de cancelar, a încetat din viaţă duminică la Munchen, la vârsta de 94 de ani, transmite agenţia DPA, relatează Agerpres.

Citește și: Ion Cristoiu a EXPLODAT pe tema banilor negociați de Iohannis la CE: Am pierdut PATRU miliarde. Noi nu ne mai trezim

Ca primar al Munchen-ului, Vogel a obţinut în anul 1960 organizarea ediţiei Jocurilor Olimpice din 1972 în acest oraş. După ce şi-a încheiat mandatul de primar a fost ministru federal al planificării regionale, apoi ministru federal al justiţiei între anii 1974 şi 1981, an în care a deţinut pentru scurt timp funcţia de primar al Berlinului de Vest.

Între anii 1983 şi 1991 a condus grupul social-democrat din camera inferioară a parlamentului german, Bundestagul, fiind şi preşedinte al SPD din 1987 până în 1991, din această poziţie participând la reunificarea Germaniei.

SPD l-a descris pe Hans-Jochen Vogel drept un ''mare social-democrat'', într-o declaraţie emisă duminică de conducerea formaţiunii. ''A fost primul lider al SPD-ului reunificat. A fost un mare social-democrat, un model, un prieten. Hans-Jochen Vogel a luptat de-a lungul vieţii sale pentru valorile social-democrate, pentru o lume justă şi pentru o Europă unită. Îi vom simţi lipsa'', mai notează social-democraţii germani în declaraţie.

Citește și: PSD îl cheamă în Parlament pe Klaus Iohannis: 'Să vină să dea un raport poporului pentru ceea ce a obţinut'

La rândul său, premierul landului Bavaria, conservatorul Markus Soeder, a transmis un mesaj în care notează că Germania a pierdut o ''personalitate remarcabilă''. Hans-Jochen Vogel ''s-a bucurat de cea mai înaltă reputaţie în rândul partidelor graţie politicii sale credibile şi stilului autentic'', adaugă Soeder în mesajul său.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.