Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania intră în etapa II: își amendează Constituția din cauza epidemiei de coronavirus

almams,com
viitor glob

Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel intenţionează să adopte săptămâna viitoare măsuri care vor permite Cabinetului să crească împrumuturile în mod nelimitat, pentru a putea contracara efectele crizei coronavirusului, informează Reuters.

Potrivit unor surse din apropierea acestui dosar, autorităţile de la Berlin intenţionează să suspende luni o prevedere din constituţie, care va permite celei mai mari economii a Europei să lanseze prima mare stimulare fiscală a economiei de după 2013, când Europa îşi revenea după criza datoriilor.

În anul 2009, pentru a frâna acumularea de noi datorii, a fost inclus un paragraf special în Constituţia Germaniei. Conform acestui amendament, cunoscut sub numele de frâna datoriei, 'debt break', Guvernul federal poate contracta datorii noi până la echivalentul a 0,35% din Produsul Intern Brut. Însă Berlinul poate depăşi acest prag dacă Germania este lovită de un dezastru natural sau în "situaţii de urgenţă excepţională", care sunt dincolo de controlul statului şi afectează în mod semnificativ situaţia financiară a ţării.

O sursă citată de Bloomberg susţine că Executivul condus de Angela Merkel ar putea să se reunească luni pentru a semna un decret cu privire la majorarea împrumuturilor şi ar putea cere o sesiune specială a Parlamentului pentru a fi aprobată această cerere.

Decizia Cabinetului are nevoie de aprobarea majorităţii Bundestagului.

Vezi si: Vești bune din Italia: 1.000 de bolnavi de COVID-19 au reacționat bine la un tratament folosit în artrită .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.