Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania permite Israelului să folosească temutele drone Heron TP: ce sunt acestea și cum funcționează/ Video

drone heron TP

Germania a dat undă verde Israelului pentru a utiliza două drone de luptă Heron TP, în timp ce ţara îşi organizează contraatacul împotriva grupării islamiste palestiniene Hamas, a anunţat miercuri Ministerul german al Apărării, potrivit AFP, informează News.ro.

"Israelul a trimis guvernului federal o cerere de sprijin pentru utilizarea a două drone Heron TP", iar "Ministerul Apărării a fost de acord cu utilizarea acestora în conformitate cu cererea", a precizat ministerul german într-un comunicat.

"Bundeswehr închiriază în prezent cinci drone de acest tip, care sunt utilizate în special pentru antrenarea soldaţilor germani" pe teren în Israel, a adăugat ministerul.

Potrivit Spiegel, Israelul a suspendat la sfârşitul săptămânii trecute antrenamentul a 16 piloţi germani din cauza atacului Hamas, iar aceştia se vor întoarce în curând în Germania.

Achiziţia de echipamente pentru înarmarea acestor drone a fost aprobată anul trecut de Berlin, după o lungă dezbatere în politica germană.

Ce sunt dronele Heron TP

Heron TP este un sistem aerian fără pilot (UAS) multirol, avansat, cu rază lungă de acțiune, de altitudine medie și lungă durată (MALE) pentru misiuni strategice. Acesta este echipat cu sisteme automate de decolare și aterizare în regim de taxi (ATOL), comunicații prin satelit (SATCOM) pentru o rază de acțiune extinsă, avionică complet redundantă și multe altele.

Heron TP a fost conceput ca o platformă multi-misiune pentru a răspunde nevoilor clienților locali și internaționali și pentru a îndeplini o varietate de misiuni strategice, inclusiv culegerea de informații, supraveghere, achiziția de ținte și recunoaștere, folosind diverse sarcini utile, cu un nivel ridicat de fiabilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.