Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania raportează condiții de lagăr pentru refugiații care traversează Libia. Plan de urgență

FOX2now.com
libia

Imigranţii din Libia se confruntă cu torturi şi execuţii în taberele din Libia, arată un raport al ambasadei germane în Niger. Documentul este publicat duminică de săptămânalul Welt am Sonntag, preluat de Reuters. 

"Fotografii şi înregistrări video autentice cu telefonul mobil dovedesc condiţiile similare celor din lagărele de concentrare în aşa-numitele închisori private operate de traficanţi de persoane", arată ambasada din Niamey într-o telegramă către cancelaria Germaniei şi alte ministere, potrivit articolului de presă menţionat. 

"Execuţiile a nenumăraţi migranţi, tortura, violurile, mita şi expulzarea în deşert sunt evenimente zilnice", se mai afirmă în raport. 

"Martorii oculari vorbesc despre exact cinci execuţii pe săptămână în una din închisori - anunţate dinainte şi întotdeauna vinerea - pentru a face loc altor migranţi, adică pentru a creşte numărul de persoane procesate şi veniturile traficanţilor". 

Raportul a apărut înaintea reuniunii liderilor ţărilor membre ale Uniunii Europene, în Malta, unde vor discuta săptămâna viitoare modalităţile de a controla migraţia din Africa. Cancelarul german Angela Merkel afirmase sâmbătă că este necesar un acord cu Libia în acest sens, similar celui încheiat anul trecut cu Turcia, însă demersul este imposibil din cauza instabilităţii din statul nord-african. 

Ministrul german de interne Thomas de Maiziere pregăteşte alături de omologi ai săi din UE finanţarea unor tabere de migranţi în Africa, unde agenţia pentru refugiaţi a Naţiunilor Unite ar urma să proceseze migranţii şi să oprească fluxul acestora spre Europa. El a declarat ziarului Welt am Sonntag că potrivit convenţiilor ONU refugiaţii beneficiază de dreptul de azil, dar nu li se garantează dreptul de a alege unde anume. 

În Libia domneşte haosul din 2011, când a fost răsturnat de la putere Muammar Gaddafi, iar guvernul de la Tripoli, susţinut de ONU, nu exercită controlul asupra teritoriului ţării. 

Principala rută a migraţiei către Europa este în prezent cea pe Marea Mediterană, din Libia în Italia. Anul trecut, au ajuns pe această cale în Europa, 181.000 de migranţi, la bordul unor ambarcaţiuni. A fost un record care a ridicat totalul ultimilor trei ani la peste o jumătate de milion, notează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.