Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Germania se confruntă cu o crește uriașă a numărului salafiștilor: Cifre duble față de acum cinci ani

Statul Islamic

Numărul persoanelor din Germania care se descriu ca salafişti - adepţi ai unei forme extrem de conservatoare de islam sunnit- s-a dublat în ultimii cinci ani, potrivit cifrelor anunţate miercuri de Ministerul federal de Interne, transmite dpa.

Dacă în 2013 numărul celor care se declarau salafişti era de circa 5.500, în prezent cifra a ajuns la aproximativ 11.000, scrie agerpres.ro.

Cu toate acestea, cotidianul Tagesspiegel, primul care a prezentat aceste date, citează experţi în securitate potrivit cărora numărul noilor adepţi s-a redus în ultimele luni datorită pierderilor teritoriale ale grupării Stat Islamic în Siria.

Potrivit Oficiului Federal pentru Protecţia Constituţiei (BVF, serviciul de informaţii interne), citat de Tagesspiegel, subculturile salafiste au înregistrat cea mai mare creştere în zone urbane ca Berlin şi Hamburg.

Deşi salafiştii din Germania au o abordare literală şi strictă a islamului, ei nu sunt adepţii jihadului violent, indică aceeaşi sursă.

Conform celor mai recente date ale BVF, în Germania se află 760 de persoane care sunt dispuse şi capabile să comită atacuri teroriste. Dintre aceste persoane, 153 sunt în închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.